En Sıcak Konular

CHP'li vekil diğer partilere yalvardı!

23 Mart 2012 14:58 tsi
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan uyuşturucunun ilkokullara kadar girdiğini belirterek, ''AKP, CHP, MHP, BDP'ye yalvarıyorum; gelin önlem alın'' dedi.

Sapan, Antalya Zeytinköy'den aldığı kokain ve eroinle düzenlediği basın toplantısının ardından gelen tepkilere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Vatandaşlardan gelen telefonlar, internet sitelerinde yazılan yorumlarda tek bir olumsuzluk görmediğini ifade eden Sapan, bir polisin kendisini arayıp tebrik ettiğini, ''Kanayan bir yara. Buna böyle cesurca girdiğiniz için teşekkür ederim. Doğru bir iş yaptınız, bazı eksikleri ortaya koydunuz'' dediğini aktardı.

Sapan, ''Çocuklarımızı uyuşturucu kullanıyor vaziyette görmek istemiyoruz. Gizli kalmış bir şey, üstü sürekli örtülüyor, halının altına süpürülüyor'' şeklinde dünden bu yana telefonların geldiğini, Zeytinköy'den bile bu işlerle ilgisi olmayan vatandaşların telefon açtığını belirtti.

Kimseyi suçlamadığını, konuya dikkati çektiğini, ''birlikte çözelim'' dediğini ifade eden Sapan, eroin ve kokaini aldığı Zeytinköy semtinin, imarsız, devletten, yerel yönetimlerden el uzatmasını bekleyen bir yer olduğunu vurguladı. Sapan, ''Komin halinde yaşadıkları için sorun çözülmüyor ancak kentsel dönüşümle çözülür. Bu tasarı da şu an Meclis'te. Kentsel değişim yapacaksak, burası pilot bölge, hemen buradan başlayalım. Antalya, Türkiye kurtulsun, uyuşturucu tacirleri, zebaniler de buradan gitsin'' diye konuştu.

-''Uyuşturucusuz gençlik yetişsin''-

Kendisinin de çocuğu olduğunu dile getiren Sapan, gençliğin müzik, sanat, spor, bilimle uğraşması gerektiğini dile getirdi. Bu konunun, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran kanun teklifinden de önemli olduğunu ifade eden Sapan, ''Uyuşturucu bağımlısını eğitemezsiniz. Dindar gençlik deniliyor; uyuşturucusuz, sigarasız gençlik yetişsin'' dedi.

Sapan, 8 yaşında çocukların eroin sardığını, bunu kimsenin gizleyemeyeceğini dile getirerek, kimsenin başını kuma sokmaması gerektiğini kaydetti.

-''Yalvarıyorum''-

Konunun, takipçisi olduğunu, dersine iyi çalıştığını dile getiren Yıldıray Sapan, şunları kaydetti:

''Kimseden korkum yok, sağ gözümü sol gözümden sakınmam. Seçim bölgemdeki sorunlarımı Meclis'e taşımayacağım da nereye taşıyacağım? Şubat'ta uyuşturucuyla ilgili bir istatistik açıkladım ama haber olmadı. Dikkat çekmek amacıyla basın toplantısını yaptım.

Uyuşturucu ilkokullara kadar girdi, teşvik, özendirmek için fiyatlarını düşürdüler. Gelin önlem alın diyorum, AKP, CHP, MHP, BDP'ye yalvarıyorum. Bu anlamda her yerimiz kanıyor, gizli kalmış. Bunu hiç kimse görmek istemiyor. Yazık değil mi çocuklara? El atmak, olaya siyasi, ideolojik değil, insan olarak bakmak lazım. Bunu misyon edindim; Ankara, İzmir, İstanbul'da da bunu sürdüreceğim. Bunun ilişki boyutunu da irdeleyeceğim, oraya da bakacağım.''



AA


Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs