En Sıcak Konular

PKK'nın şok eden listesi deşifre oldu!

23 Mart 2012 12:35 tsi
PKK'nın şok eden listesi deşifre oldu! Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın terör örgütü PKK'nın iç infazlarına yönelik soruşturması devam ediyor.

PKK'nın sözde 5. Kongresi'ne sunulan infaz listesi ise örgütün Kürt gençleri nasıl öldürdüğünü gözler önüne seriyor. Terör örgütü, çeşitli gerekçelerle öldürdüğü gençlerin, 'şehit' veya 'yurtsever' olarak kabul edilmesini istiyor.

PKK'nın sözde 5. Kongresi 1995 yılında Kuzey Irak'ta yapıldı. Bu kongreyi 'zafer ve kurtuluş' olarak değerlendiren terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin dışına çıkarak Karadeniz Bölgesi'ne açılım kararı aldı. Ayrıca 5. Kongre'yle birlikte Akdeniz Bölgesi'nde de faaliyetlere başladı. Bu kongreye sunulan bir liste ise PKK'nın nasıl iç infaz yaptığını ortaya koyuyor. Önce öldürüp sonra hata yapıldığının belirtildiği listede, gençlerin 'şehit ve yurtsever' olarak iade-i itibar yapılması talep ediliyor. Teröristlerin öldürüldüğü illerden eyalet diye bahsedilirken; örgütte intiharların da yaşandığı belirtiliyor.

EVE GİTMEK İSTEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'de Hawar adlı teröristin örgüte yeni katıldığı ifade ediliyor. Bu şahsın eve gitmek istemesi gerekçe gösterilerek öldürüldüğü belirtiliyor. PKK'nın sözde 5. Kongresi'nde bu şahsın 'Yurtsever' olarak ilanı isteniyor.

Kemal adlı terörist ise kendisinin kanalından saflara sızan bir kontrayı bilinçli bir şekilde sızdırdığı gerekçe gösterilerek cezalandırılmış. Yapılan araştırmada böyle bir durumun olmadığı sonucuna varıldığı için 'şehit' ilan edilmesi talep ediliyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Ahmet isimli terörist de faaliyetin gelişmemesinin nedeni olarak gösterilip cezalandırılmış. Haksız yere cezalandırıldığından dolayı 'şehit' olarak ilan edilmesi karar altına alınmış. Mardin'deki Zeki adlı terörist, gereksiz yere öldürüldüğünden 'yurtsever' olarak ilan edilmesine karar verilmiş.

ÖRGÜTE ZARAR VERİR DİYE ÖLDÜRÜLDÜ

Listede yer alan teröristlerin terör örgütü tarafından haklarında verilen hükümler ve öldürüldükten sonra ne olarak ilan edildiği ile ilgili örnekler şöyle:

Zeki (Burhan-Savur Cizre köyü): Bazı arkadaşların haksız yere sürgüne gönderilmesinden etkilenerek akli dengesini yitirmiştir. Eve gönderilirse partiye zarar verir düşüncesiyle bölge yönetimi tarafından ölümle cezalandırılmıştır. Haksız bir cezalandırma olduğundan Mardin davasında itibarının iadesi istenmiştir. Bu öneri doğrultusunda şehit ilan edilmesini.

Şevger (Savur Deriş köyü): Yaşamdan etkilenerek eve gitme istemi üzerine kendisinden şüphelenildiği için saflardan kaçar. Ancak imkan olmasına rağmen düşmana gitmez. Daha sonra bölge güçleri tarafından yakalanarak ölümle cezalandırılır. Mardin davasında itibarının iadesi ve şehit ilan edilmesini.

Xıdır (Ovacık-Sefkan köyü): Milis olan bu şahıs ajan olduğundan şüphelenilerek cezalandırılmıştır. Yapılan araştırmada böyle bir durumun olmadığı ve haksız yere cezalandırıldığı ortaya çıkmıştır.

Hacı Doymaz: Adıyamanlı yurtsever bir aileden olup, Terzi Cemal unsuru tarafından ajan olduğu iddiasıyla cezalandırılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır.

Mehmet Yavuz (Mazıdağ-Simali köyü): Kontra ve ajan olan şahısların verdiği yalan ifadelerden dolayı suçlanarak ölümle cezalandırılmışlardır. Mehmet Özkulu eyalet şehidi ilan etmiştir. Bunun onaylanarak, her iki şahsın da yurtsever olarak ilan edilmelerini.

Siverek-Karakoyun köyünden biri milis olan 4 kişi, bir çocuğu düşmana teslim ettikleri gerekçesiyle ölümle cezalandırılmışlardır. Bu nedenle her dördünün de yurtsever olarak kabul edilmelerini.

Berxwedan: Eve gitmek istediği için cezalandırılmıştır. Bu haksız bir uygulama olup, yurtsever olarak ilan edilmesini.

Ramazan (Ergani-Gisgis köyü): Yanlışlık sonucu vurulmuştur. Yurtsever olarak ilan edilmesini.

Farqin, Azad, Mazlum, Şahin: Bu şahıslar şehit Haydar Karasungur Eğitim Kampında yeni savaşçı olarak eğitim görürken partiden uzaklaşan yönetimin yanlış yaklaşımları sonucu ajan oldukları öne sürülerek cezalandırılmışlardır. İade edilen itibarlarının onaylanmasına.

AŞİRETİN İLERİ GELENİNİ ÖLDÜRDÜLER

Filit Bulut (Bulanık-Arıcak köyü): Bir aşiretin ileri gelenlerindendir. Hiçbir soruşturma yapılmadan, devletle işbirliği yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmıştır. Bu nedenle yurtsever olarak ilan edilmesini.

Şervan (Başkale): Rubarok eyleminin geri çekilmesinde BKC silahın taşımadığından dolayı başka bir yoldaşa vererek, onun silahını ve şehit düşen bir yoldaşın silahını almıştır. BKC silahını verdiği yoldaş şehit düşmüş ve silah alınamamıştır. Bu gerekçeyle eylem sonrasında hemen cezalandırılmıştır. Şehit olarak kabul edilmesini.

Zagros (K.Güney): Helena eyleminde görevini tam olarak yapamadığı için, bazı yoldaşların şehadetine neden olmuştur. Bu savaşçı suçu işlemiştir ama böyle bir cezayı da hak etmemiştir. Şehit olarak ilan edilmesini.

Hasan (D.Beyazit): 1991'de Xankurke'de ülke pratiğine gitme istemleri yerine getirilmeyerek kervancı yapılmıştır. Buna tepki olarak kendisini yaralamıştır. Bu olay gerekçe gösterilerek cezalandırılmıştır. Şehit olarak ilan edilmesini.

Rojhat (Serhat): 1993 yılı sonlarında saflara katılmıştır. Xankurke alanında kaçma teşebbüsünde bulunmasından dolayı ıslahevine konmuştur. Buradaki şartların olumsuzluğundan dolayı hastalanarak yaşamını yitirmiştir. Bundan dolayı şehit olarak kabul edilmesini.

Ferik ve Cafer adlı 2 kardeş (Çukurca-Marufan köyü), bir kardeşlerinin saflardan kaçması üzerine kendilerinin de kaçacağından şüphelenilerek cezalandırılmışlardır. Haksız yere cezalandırıldıkları için şehit olarak kabul edilmelerini.

Salih Kendal (Van): 1994'te kaza ile vurulmuştur. Şehit olarak kabule edilmesini.

Sozdar(Siirt): 1991-1992 kışında haksız yere cezalandırılmıştır. İtibarının iadesi ve şehit olarak kabul edilmesini.

İNTİHAR OLAYLARI YAŞANDI

PKK'nın sözde 5. Kongresi'ne sunulan listede "Ayrıca geçen sürede yanlış yaklaşımlar veya çözümsüzlükler sonucu az sayıda da olsa intihar olayları ile kazalar yaşanmıştır" şeklinde bir ifade de yer alıyor.

Neçirvan (Silvan): 1994 yılında alan özgülünde gelişen operasyonlar sonucu yıpranmış ve bunalıma girmiştir. Yönetimden de gerekli desteği görmeyince intihar etmiştir. İtibarının iadesi ve şehit olarak kabul edilmesini.

cihan

Bu haber 1,246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs