En Sıcak Konular

AK parti Çiçek'e nasıl geri adım attırdı?

23 Mart 2012 09:18 tsi
Muhalefetin, Meclis Başkanı Çiçek'e yaptığı "4+4+4 düzenlemesini komisyona iade et" çağrısı üzerine AK Parti harekete geçti.

Parti'den Çiçek'e üst üste 'böyle bir yetkinin bulunmadığı' açıklamaları geldi. Elinden geleni yaptığını belirten Çiçek ise topu Genel Kurul'a attı. Milletvekillerinin yumruklu kavgasıylaMilli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi Meclis Genel Kurul'una geliyor. CHP ve MHP'nin yasanın uzlaşma aranmaksızın yapıldığına dikkat çekerek yaptığı itirazlar bir haftadır Meclis'in ana gündem maddesi oldu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek muhalefetten gelen "Tasarıyı komisyona iade et. Genel Kurul'a gelmesin" çağrıları üzerine başlattığı siyaset turu noktalandı. Partilerin grup başkan vekilleriyle görüşen Meclis Başkanı'nın bu kararında AK Parti'nin kurmay kadrosundan gelen iç tüzük hatırlatmaları etkili oldu.

“BÖYLE BİR YETKİ YOK”

İlk olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çiçek'in komisyonda kabul edilen düzenlemeyi iade etme yetkisinin bulunmadığını söyledi. Ardından Nurettin Canikli, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş, görev sınırlarını çizen benzer açıklamalarla Çiçek'emesajlarını iletti. Son olarak Çiçek’in muhalefetin şikayetlerine ilişkin talebini yanıtlayan Komisyon Başkanı Nabi Avcı da 6 sayfalık cevabi yazısını Meclis Başkanlığı'na sundu. Avcı, "Hem iç tüzük hem de Anayasa gereği Başkanlık sadece temsil yetkisine sahiptir. Komisyonun aldığı kararlara yok hükmünde karar veremez” dedi.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada CHP, Milli Eğitim Komisyonu Başkan, Avcı, Başkan Vekili Avni Erdemir ile üyeler Fikri Işık ve Osman Çakır hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "gerçeğe aykırı belge düzenleme" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede "tanık" olarak gösterilen Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, bunun bilgisi dışında olduğunu açıkladı.

Meclis Başkanı Çiçek, dün yaptığı açıklamada elinden gelen çabayı göstererek aranması gerekenleri aradığını, konuşulması gerekenlerle konuştuğunu söyledi. İç tüzük ve Meclis'in bundan önceki uygulamalarına bakılacağını kaydeden Çiçek, konunun Genel Kurul'da müzakere edileceğine işaret etti.

BUGÜN

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs