En Sıcak Konular

''Yaşananlar Sarkozy'ye yarayacak''

23 Mart 2012 09:14 tsi
''Yaşananlar Sarkozy'ye yarayacak'' Toulouse katliamı, ilk turu 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucuna damgasını vuracak gibi görünüyor.

Zanlı Merah'ın ölü olarak ele geçirilmesinin ardından tüm adaylar seçim kampanyasına yeniden başlarken, milli güvenlik ve terörle mücadele tartışmaları önce çıktı. Uzmanlar, Toulouse'daki saldırıların en çok Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye ve aşırı sağcı Milli Cephe (FN) partisi lideri Marine Le Pen'e yarayacağı kanaatinde.
 
CAP düşünce kuruluşunun başkanı Stephane Rozes, Toulouse katliamının cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir dönüm noktası olduğunu belirtirken, "Artık tartışmalar milli kimlik, entegrasyon ve göç temaları üzerinde yoğunlaşacak. Bu tartışmaların suistimal edilmesi ihtimali de yüksek." dedi. Cevipof isimli araştırma enstitüsünün başkanı Pascal Perrineau da, bu olayın Sarkozy'nin yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi için "büyük bir fırsat" oluşturduğunu savundu. Perrienau'ya göre seçim kampanyasında yoğun eleştirilere maruz kalan Sarkozy, Toulouse'daki seri cinayetlerin ardından "birleştirici lider" rolüne büründü. Aşırı sağ uzmanı Slyvain Crepon da, saldırıların kısa vadede Sarkozy'ye, uzun vadede aşırı sağcı Le Pen'e oy getireceğini savunuyor. Crepon, "Bu katliam, Le Pen için büyük bir fırsat. Uzun vadede partisinin söylemini meşrulaştıracak. Kendisini eleştirenlere 'işte haklıydım' deme fırsatını buldu. Partinin başına geçtiğinden beri Yahudi karşıtı söylemi terk ederek, Yahudilere yakınlaşmaya çalışıyordu. Bütün stratejisini İslam karşıtı söylem üzerine kurmuştu." dedi. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IRIS) üyesi Jean-Yves Camus de, seçimlere kısa bir süre kala gerçekleşen katliamların sağ yelpazedeki adaylara yaradığına dikkat çekti.

Son iki aydır anketlerde ilk sırada görünen Sosyalist aday François Hollande'ın bu durumdan olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Saldırının seçim sürecinde güvenlik ve terörle mücadele temasını öne çıkaracağını belirten Prof. Olivier Rouquan, "Güvenlik korkusu öne çıktığı zaman, sol adayların çok dezavantajlı durumda olduğu aşikar." dedi. Dün yayınlanan bir ankette Sarkozy, ilk kez rakibi Hollande'ın 7 puan farkla önüne geçti.

zaman


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs