En Sıcak Konular

Cudi operasyonunda yaşanan dehşet dakikaları

23 Mart 2012 08:39 tsi
Cudi operasyonunda yaşanan dehşet dakikaları Şırnak’ta Cudi Dağı’ndaki bir mağarada PKK grubunun bulunduğu yönündeki istihbarat sonrasında jandarma ve polis özel harekât timlerinin ortak olarak başlattığı ve çatışmaya dönüşmesinin ardından 6 özel harekâtçının şehit olduğu olayın ayrıntıl

Cudi Dağı’nda çembere alınan özel time yönelik 3’ü Kanas, 2’si roket kullanan 5 PKK’lının ateş yağdırdığı belirlendi. Yaralanan özel harekâtçıları kurtarmak isteyen arkadaşları da ateş altında kaldı, 6 polis şehit oldu.

Cudi Dağı’nda bir mağaraya yönelik operasyon sırasında PKK grubuyla polis özel harekât timleri arasında çıkan ve 6 özel harekâtçının şehit olmasıyla sonuçlanan çatışmada, operasyon alanında çembere alınan özel time yönelik 3’ü Kanas, 2’si roket kullanan 5 PKK’lının ateş yağdırdığı belirlendi. İlk anda çatışma alanında meydana gelen patlamayla yaralanan özel harekâtçıları çatışma alanından kurtarmak isteyen arkadaşları da ateş altında kaldı. Şehitlerden bazılarının kan kaybından yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İstihbaratla yola çıktılar

Şırnak’ta Cudi Dağı’ndaki bir mağarada PKK grubunun bulunduğu yönündeki istihbarat sonrasında jandarma ve polis özel harekât timlerinin ortak olarak başlattığı ve çatışmaya dönüşmesinin ardından 6 özel harekâtçının şehit olduğu olayın ayrıntıları belli oldu. Şırnak Valiliği’nin koordinesinde 23. Sınır Tugay Komutanlığı emrinde görevli jandarma timleri ile Şırnak Emniyeti bünyesindeki özel harekât timlerinin eşgüdümünde başlatılan operasyonun ilk anlarında polis ve jandarma timleri helikopterle dağlık alana bırakıldı. Yaklaşık 80 kişilik iki tim halindeki polis özel harekât timleri, verilen istihbarat çerçevesinde belirtilen mağaraya doğru arazi konuşlanması gerçekleştirdi.

Kendilerini gösterdiler

İki tim halinde alana yayılan polis harekât timlerinden ilk tim, mağara yakınlarında 3 PKK’lıyı gördü. PKK’lıların, güvenlik güçlerine kendilerini özellikle göstererek, çatışma alanına çekmeye çalıştığı öğrenildi. Mağaranın girişindeki alanda yapılan bu tespit sonrasında özel harekât timleri “sızma” hareketine geçerken bir anda patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çevrede konuşlanan PKK’lılar silahla ateş etmeye başladı. Ateş altında kalan ilk özel timcilerden bazıları yaralandı. PKK’lıların yoğun ateşi nedeniyle iki tim arasında irtibat kesildi.

Kanas ve roketle saldırdılar

Arkadan gelen ikinci timdeki bazı özel harekâtçılar, ilk grupta yaralanan arkadaşlarını kurtarmak için çatışma alanına girmeye çalışırken, çevrede konuşlanan ve Kanas tipi uzun menzilli tüfek kullanan 3 PKK’lının hedefi oldu. Aynı anda, 2 PKK’lı da roketle saldırırken, ilk anda yaralanan özel harekâtçılar kurtarılamadı. Yaklaşık 50 kişilik PKK’lı grubunun bulunduğu mağarada çatışma sırasında 15-20 kişilik bir grubun kaldığı ve operasyon için alana yayılan özel timcilere yönelik pusu kurulduğu tespit edildi. Dün de devam eden çatışmalar sırasında şehit olan bazı özel timcilerin kan kaybından yaşamını yitirdiği ifade edildi.

milliyet

Bu haber 1,717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,939 µs