En Sıcak Konular

MHP'li Şandır: 4+4+4 içtüzüğe aykırı

22 Mart 2012 17:36 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin içtüzüğe aykırı olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin komisyon görüşmelerinin İçtüzüğe aykırı olduğunu savunarak, teklifin bu haliyle Genel Kurula indirilmesi halinde Anayasa ihlali yaşanacağını iddia etti.

Şandır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifinin TBMM Milli Eğitim Komisyonunda yapılan görüşmelerinin İçtüzüğe aykırı olduğunu savundu. Teklifin, ''4 4 4'' değil, ''dert üstüne dert'' haline geldiğini ileri süren Şandır, bu aşamada teklifin Genel Kurula getirilmesinin yanlış olacağını söyledi. Şandır, söz konusu İçtüzük ihlali ortadan kaldırılmadığı sürece, teklifin ''hukuk dışı'' olacağını iddia etti.

Komisyonda AK Parti ile CHP arasındaki kavga kesintisiz bir şekilde devam ederken, teklifin görüşmelerinin sürdüğünü, değişiklik önergelerinin gerekçelerinin okunmadığını, söz taleplerinin dikkate alınmadığını ve madde ihdası önergelerinde komisyonda salt çoğunluk aranmadığını ifade eden Şandır, bunların hepsinin İçtüzük ihlali olduğunu savundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bu konuda gereğini yapması için daha önce talepte bulunduklarını, ancak kendilerine bir geri dönüşün olmadığını anlatan Şandır, şimdi yeniden aynı yönde başvuruda bulunduklarını belirtti.

Şandır, teklifin bu haliyle Genel Kurul'a inmesi halinde Anayasa ihlali yaşanacağını öne sürdü. Teklifin Genel Kurula getirilmesi halinde ciddi bir gerginlik de yaşanabileceğine işaret eden Şandır, ''Eğer gereğini yapmazsa bu durumdan Sayın Meclis Başkanı sorumlu olacaktır'' dedi. Şandır, İçtüzüğün 14. maddesine göre, Meclis Başkanı'nın görevleri arasında komisyonları denetlemenin de bulunduğunu söyledi.

-''Meclisteki halılarda Türk bayrağı motifi'' iddiası-

Mehmet Şandır ayrıca, Meclis koridorlarına serilen halıların üzerindeki motiflerin Türk bayrağını çağrıştırdığını iddia etti. Şandır, TBMM Başkanı Çiçek'in, söz konusu motiflerin Osmanlı motifi olduğunu söylediğini, ancak yaptıkları araştırmalarda böyle bir Osmanlı motifine rastlamadıklarını söyledi.

Halılarda kırmızı zeminin üzerinde hilal ay ve yıldız motiflerinin bulunduğunu savunan Şandır, ''Kimin hangi niyetle yaptığını bilmiyoruz ama bunun araştırılması ve halıların kaldırılması gerekiyor. Bu halılar her gün çiğneniyor. Bu, Türk bayrağına ve Türk milletine hakarettir'' diye konuştu.


AA

Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs