En Sıcak Konular

Müslüman Kardeşler kendi adayını gösterebilir

22 Mart 2012 14:16 tsi
Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça, Müslüman Kardeşler (MK) içindeki "kim desteklenecek?" tansiyonu yükseliyor.

Bazı etkin isimler ve gençler, geçtiğimiz yıl hareketten ayrılan Abdul Munim Ebul Futuh'a açık destek verirken, yönetici kadroların ise kendi adaylarını çıkarma konusunu ciddi bir şekilde düşündüğü öne sürülüyor.

Geçtiğimiz yıl başında Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra MK ısrarla kendilerinin aday göstermeyeceğini, ancak mevcut adaylar arasında birini destekleyeceklerini vurguluyordu. İki ay önce sona eren Halk ve Şura Meclisi seçimlerine damgasını vuran hareketin Hürriyet ve Adalet Partisi'nden sonra cumhurbaşkanının da MK'dan olması başta ordu olmak üzere bazı kesimler arasında ciddi bir endişe meydana getiriyor.

Önceki gün konuyla ilgili bir açıklama yapan MK Sözcüsü Mahmut Ghozlan, şu ana kadar sayıları 500'ü geçen adaylar arasında hiçbirini desteklemeye değer bulmadıklarını ifade etti. Hareketin aday göstermesi durumunda öne çıkan ismin Hayrat Şatır olduğu belirtiliyor. Hareketin başkan yardımcısı ve en önemli finansörlerinden Şatır, askeri mahkeme kararıyla 7 yıl hapis yatmış ve Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra geçtiğimiz yıl Mart ayında, diğer önemli finansör Hasan Malik ile birlikte serbest kalmıştı.

Liberal ve sol kesimlerin, MK'nın ordu ile anlaşarak ortak bir aday göstermeye hazırlandığı yönündeki iddiaların yanı sıra, son günlerde Yüksek Askeri Konsey'in parlamento kararlarını uygulama konusunda isteksiz davranmasının da hareketi bu yönde bir politika izlemeye ittiği öne sürülüyor.

Ancak daha önce aday göstermeyeceklerini açıklayan hareketin tersi bir politika izlemesi durumunda hem hareket içinde ve hem de dışarda sert eleştirilere maruz kalabileceği ifade ediliyor. Hareketin aday konusunda izleyeceği politikayı görüşmek üzere bugün toplanması ve konuyu görüşmeye başlaması bekleniyor.

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs