En Sıcak Konular

Erdoğan: Kişilerle kulüpleri ayıralım

22 Mart 2012 10:29 tsi
Erdoğan: Kişilerle kulüpleri ayıralım Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki UEFA Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan, UEFA'nın 36. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, açıkçası, futbol endüstrisinin, futbol ticaretinin, reklamın, paranın, finansmanın, spor ruhunun önüne geçmesini engellemek zorunda olduklarını belitti.

Futbolu, bir sanat, bir gösteri sanatı olarak muhafaza etmek, futbolu, barışın, dayanışmanın aracı olarak korumak ve gelecek nesillere aktarmak zorunda olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Az önce de ifade edildi, kısacası Fair Play hakim olmalı. Futbolun da, sporun da, şiddetle, hileyle, şikeyle anılmasını önlemek, bu noktada en güçlü tedbirleri almak ve kararlılıkla uygulamak mecburiyetindeyiz. Buna her şeyiyle katılan sporda şiddet yasasını çıkaran bir hükümetin başbakanı olarak burada bir kaç kelimeyi ifade etmekte bir sorumluluk hissediyorum. O da şudur, hukukta bildiğiniz gibi suçların şahsiliği ilkesi vardır. Bir de bizim siyasetçiler olarak gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında zaman zaman muhatap olduğumuz sıkıntılar vardır. Burada da özellikle az önce ifade edildi. Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin işlediği suçlar sebebiyle eğer tüzel kişilik suç ve ceza almaya kalkarsa burada sadece bir tüzel kişi, kurum ceza almıyor. Yeri geliyor milyonlarca o tüzel kişiliğin sempatizanı olan kişiler, belki bir şehir, bir kaç şehir, burada cezalandırılmış oluyor. Burada suçların şahsiliği ilkesinden hareketle kim olursa olsun, bu şikeyi ve suçu kim işlemişse, cezaların caydırıcılığından hareketle en büyük cezayı alması en önemli adımdır ve bunun yapılması lazım. Oradan hareketle bunun sürdürülmesi inanıyorum ki, özellikle futbola olan, spora olan aşkı ve sempatiyi daha farklı bir şekilde geliştirecek ve onları sürekli olarak geri götürmeyecektir.''

Blatter: Şike, sporu tehdit eden büyük bir tehlike

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, şikenin sporu tehdit eden büyük bir tehlike olduğun söyledi.

İstanbul'da gerçekleştirilen UEFA Kongresi'nde bir konuşma yapan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, bugünün Avrupa futbolu, uluslararası futbol ve Türk futbolu için büyük bir gün olduğunu iade etti. Kongreye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Sepp Blatter, "Başbakan'ın burada bizlerle bulunması büyük bir şeref. Kongreye katıldıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Blatter, 2013 yılında FIFA olarak Türkiye'de bir şampiyona düzenleyeceklerini belirterek, "Bu çok önemli bir dünya kupası olacak. FIFA takviminde ikinci önemli bir organizasyon olacak." diye konuştu.

Futbolun yaklaşık 300 milyon kişiyi yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken FIFA Başkanı, "Futbolun fair-play içinde oynanması için tüm çabayı sarf ediyoruz. Ama buna rağmen bazı sorunlarda yaşamaktayız. Bunlardan da bahsetmek durumundayız. Tabi bütün problemlere değinmek istemiyorum. Ama özel bir sorundan bahsetmek istiyorum. Sahada oynanan futbolu kontrol edebiliyorsunuz. Fakat bu oyun saha dışına çıktığı zaman kale çizgisi, hakem ve zaman da yok. Süre kısıtlaması yok.

Acaba spor futbol FIFA, UEFA ve diğer konfederasyonlar bütün herkesin sarf ettiği kelimelerden sorumlu mudur? Hayır, böyle bir şey yok. Ama gözlerimizi açmak zorundayız. Bir sorun var. Şöyle ki, yakın tarihte bulunduğumuz bölgeyi de tetikleyen bir problem. Yasadışı bahisler ve bu tabiî ki maalesef şike ile neticeleniyor. Ancak memnuniyetle müşahade etmekteyim ki UEFA ve diğer konfederasyonlar bir erken uyarı sistemi tesis ettik ve bir yıldan bu yana interpol ile müşterek çalışmalar yapıyoruz. Şike belasını ortadan kaldırmak için. Şike tehlikesi, hakikaten sporu tehdit eden büyük bir tehlike. Çünkü yarışma ruhununa aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Blatter, kulüpler ve federasyonların karşı karşıya gelmemesi için turnuvalarda oyuncuların sakatlanmasına karşı sigortalayacaklarını kaydetti.

Demirören: Türkiye, atılacak her adımda hareketin ön saflarında olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'de açık ara en çok sevilen ve tutkuyla takip edilen spor dalı olan futbol sevgisini daha yaygınlaştırmanın en önemli hedeflerinden birisi olduğunu ifade etti.

TFF'nin ev sahipliği yaptığı İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen UEFA'nın 36. Olağan Kongresi'nin açılışında konuşma yapan Demirören, konuşmasına, kendilerine ev sahipliği şerefini veren UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek başladı.

Dünya futbolunun lokomotifi olduğunu belirttiği Avrupa futbolunun, şu anda karşı karşıya bulunduğu temel sorunlara çözüm aramak ve futbolun dostluk, barış ve kardeşlik ilkelerini pekiştirmek, Avrupa vatandaşlığı temellerini güçlendirmek için atılacak her adımda Avrupa'nın en büyük futbol ekonomilerinden birisine sahip olan Türkiye'nin, bu hareketin ön saflarında olacağını kaydeden Demirören, ''Futbolun sorunlarını, 12. Avrupa Konseyi Spor Bakanları Konferansı'nda özetleyen Platini'nin görüşlerine tümüyle katılıyorum'' dedi.


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs