En Sıcak Konular

İzmir'de KCK operasyonu: 40 gözaltı

20 Mart 2012 15:27 tsi
İzmir'de Nevruz kutlamaları öncesi terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 40 kişi gözaltına alındı.

Aralarında bayanların da bulunduğu zanlıların, örgütün sözde 'gençlik yapılanması'nı oluşturduğu ve Nevruz kutlamaları sırasında eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edildi. Zanlılarla birlikte çok sayıda molotof kokteyli ile el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Zanlıların İzmir ve çevresinde çok sayıda bombalı saldırı, korsan gösteri, araç kundaklama, terör örgütü propagandası yapmak gibi bir çok suça karıştıkları ileri sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Nevruz öncesi, terör örgütü KCK elemanlarının kanlı eylemler planladığı bilgisine ulaştı. Şüphelileri bir süre teknik ve fiziki takipte tutan polis, zanlıların eylem hazırlığı içinde olduğunu belirledi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet polisinin de desteğiyle önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda molotof kokteyli, el yapımı bomba, örgütsel döküman ele geçirildi.

NEVRUZ'DA EYLEM PLANI

Terör örgütü KCK'nın sözde 'gençlik yapılanması'nı çökerten operasyonun detayları da ortaya çıkıyor. Buna göre, terör örgütü elemanları Nevruz kutlamaları sırasında polise, kamu ve özel sektöre ait binalarla vatandaşlara yönelik bombalı ve molotof kokteylli saldırı planladı. Bu amaçla zanlılar tarafından çok sayıda molotof kokteyli ve el yapımı bomba hazırlandı. Yapılan hazırlıklardan haberdar olan polis ekipleri ise bu oyunu bozdu ve zanlıları gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlıların, cuma günü İzmir Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,261 µs