En Sıcak Konular

CHP kongresinde küfür ve yumruklar konuştu

20 Mart 2012 14:52 tsi
Pazar günü yapılan CHP Sarıyer İlçe Kongresi’nde olaylar çıktı küfürler ve yumruklar havada uçuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Genç’le beraber Cemal Yeğin’i destekleyen Eski İlçe Başkanları Hayri Gürkan ve Serdar Sarıoğlu’nun konuşmaları ortamı gerince iki taraf birbirine girdi. Divan Başkanı Ertuğrul Gülsever’in, “Bu yaşananlar CHP’ye yakışmıyor. Basına malzeme vermeyelim” gibi uyarları işe yaramayınca kongreye ara verildi. Kongreye Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürü Semra Kartal’la birlikte çok sayı sivil zabıta geldi. Zabıta ordusu olaylar sırasında Şükrü Genç’in etrafında adeta etten duvar ördü.

Sönmez: “Gel de bunlara cevap verme”
Ortamın gerildiği tansiyonun tavan yaptığı kongrede bu kez Ali Sönmez söz aldı. Mehmet Deniz’i destekleyen Sönmez eski ilçe başkanlarına yüklenerek, “Benden önce söz alan eski ilçe başkanım 4 sene başkanlık yaptı. O dönemlerde kongre yapamadığı için hesap ve faaliyet raporlarını anlatamadı. Dolayısıyla hazır burada kongreyi bulmuşken 4 yılı anlattı ondan sözü uzun sürdü kendisine teşekkür ediyorum. Ben bugün buraya çıkarken tüm arkadaşlarıma yeni CHP’yi anlatmaya çalıştım. Yeni CHP neyi anlatıyorsa sizlerde onu anlatmaya çalışın, bireysel hiçbir şeye girmeyin. Amacımızın ne olduğuna temas edelim dedim ama maalesef bizden önce kürsüye çıkan hatipler bizi başka noktaya çekti. Gel de Sayın Gürkan’a cevap verme, gel de Şeref Aksak’a cevap verme, gel de Sarıoğlu’na cevap verme” dedi.

“Sizin gibi partimde durup Sedat Özsoy’u desteklemedim”
Sönmez konuşmasının devamında: “1985’te SHP’ye üye oldum. Sırasıyla mahalle delegesi, Sarıyer Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Partinin gidişatında bir dönemi siyasal olarak kendime uygun bulmadığım için partiden istifa ettim. Asla asla partime, ideolojime ihanet etmedim. Sonra CHP’de bir değişim oldu. Benim arzu etmediğim anlayış parti yönetiminden gitti. Özlediğim sol anlayış, lider anlayış oluştu. Ben de SHP’den istifa ederek CHP’ye katıldım. Katıldıktan sonra da bir seçim yaşadık. O sürede Serdar Sarıoğlu ile çalıştım. İlçeme ve partime bağımlı kaldım ve CHP’de siyaset yapmaya çalışıyorum. Bundan önceki dönem herkesin malumu değil mi? Buraya çıkıp bir şey anlatırken geçmişinin berrak olması lazım. Bizim bir defomuz varsa başka partiden gelmemizdir onun da hesabını tek tek veriyoruz. Sayın Gürkan gibi parti içinde olup Sedat Özsoy’u desteklemedim” dedi. Gürkan’ın bu Ali Sönmez'e cevaben "Bu sözlerinin hesabını sokakta sorarım senden" demesi üzerine ortalık bir kez daha karıştı. Mehmet Deniz’in yönetim listesinde bulunan Deniz Çakıl yumruklanarak darp edildi ve gözlüğü kırıldı.

Şükrü Genç ve Cemal Yeğin ise kongre boyunca yan yana oturdu. Mehmet Deniz’in konuşması sırasında, Genç’in Yeğin’e konuşması sırasında söylemesi için bazı notlar yazdırdığı görüldü.

Söz alan eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu ise konuşmasında Mehmet Deniz dönemini eleştirdi. Ellerindeki belgeleri gösteren Sarıoğlu, “Varan 1, varan 2, varan 3” gibi ifadeler kullanınca, delegelerden biri  ayağa kalkarak, “Bende Reşitpaşa’da oturuyorum senin ne oluğunu çok iyi biliyorum” diye bağırdı. O arada karşılıklı küfürleşmelerle ortalık birbirine girdi.

SARIYERMANŞET.COM

Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs