En Sıcak Konular

Ahmet Türk hastanelik oldu

20 Mart 2012 14:39 tsi
Batman'da nevruz kutlamalarına katılan Ahmet Türk, seçim otobüsünün içine gelen gaz bombasından etkilenip olay yerindeki polis aracıyla hastaneye kaldırıldı.

BDP'nin bugün Batman ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde düzenlediği kutlamalarda olaylar çıktı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede Batman'ın bazı sokakları ile Cizre savaş alanına döndü. 

Batman'da valiliğin dün nevruz kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasına rağmen bu sabah saatlerinden itibaren BDP'nin kutlama yapacağını açıkladığı şehirlerarası otogar yakınındaki boş alanda, polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bir kaç noktadan gelip alana girmek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. Göstericiler da polise, ses bombası, havai fişek, molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Diyarbakır Caddesi'nde çıkan olaylarda polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Bu arada Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır Millekvekili Nursel Aydoğan, polis müdürleriyle görüşüp alana girmelerine izin verilmesini istedi. Ancak, polis izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine, milletvekilleri parti otobüsüne döndükten sonra göstericiler ile polis arasında yine arbede çıktı.

İçinde milletvekilleri ve partililerin bulunduğu BDP parti otobüsü ile arkasında bulunan kalabalık bir grup alana girmek için bekledi. Alana çıkan tüm cadde ve sokaklarda önlem alan polis ile alana girmek isteyen göstericiler arasında sık sık karşılıklı arbede çıktı.

CİZRE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde İdil Yolu üzerinde bulunan BDP ilçe parti binası önünde bulunan boş alanda, izin verilmemesine rağmen nevruz kutlaması için yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Daha sonra yöresel kıyafetler giyen kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekmeye başladı.

Sıkı güvenlik önlemi alan polis kutlama alanına gelerek önce, kutlamaların yasadışı olduğu uyarısında bulundu. Göstericilerin uyarıya aldırış etmemesi üzerine polis, kalabalığı dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Göstericiler Cudi ve Nur mahalelerine kaçtı. Sokaklarda göstericilerin, güvenlik güçlerine ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişekle saldırması ortalığı savaş alanına çevirdi. Polis müdahale sırasında attığı gaz bolbalarıdan BDP ilçe binas yakınında bulunan Menderes İlköğretim Okulu'ndaki öğrencileri olumsuz etkiledi. Kapı ve pencereleri kapatan öğrenciler içerde mahsur kaldı. Yoğun gaz nedeniyle dışarı çıkamayan öğrenciler, dışarda göstericelrel polisin çatışmasını pencereden izledi. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmalar, ara sokaklarda saatlerce ;sürdü.

Bu arada, Nevruz'un yarın kutlanacağı Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün akşam meydanda davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Polis, muhtemel olayların çıkmaması için halay çekilen bölgede sıkı önlem aldı.

HAKKARİ'DE ERKEN NEVRUZ OLAYLI BAŞLADI

Hakkari'nın Yüksekova İlçesi'nde de BDP'nin düzenlediği erken nevruz, gergin başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren askerler ana caddelerde, polisler ise ilçe merkezi ve sokaklarında geniş güvelik önlemi aldı.

Sabah saatlerinde işyerlerini açık olduğu ilçede, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerini ardından kepenkler de kapatıldı.

Nevruz kutlamalarını yapılacağı Eski Cezaevi Kavşağı'nda da aralarında özel hareket polislerini de bulunduğu geniş bir güvenlik önlemi aldı. Nevruz alınına gitmek isteyenlere polis izin vermeyince gerginlik çıktı. İlçenin hemen her noktasında toplanan 100-150 kişilik gruplar, ateşler yakıp, slogan atarken, polis göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak dağıtmaya çalışıyor. Göstericiler ise taş atarak karşılık veriyor. İlçedeki olaylar devam ediyor.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs