En Sıcak Konular

Emekli büyükelçi fena yakalandı

20 Mart 2012 13:40 tsi
Emekli olan Daimi Temsilci Büyükelçi Batıbay’ın 50 kasa şarabı ‘ev eşyası’ gibi göstererek Türkiye’ye getirdiği ortaya çıktı...

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Avrupa Konseyi nezdinde daimi temsilci olarak görev yapan emekli Büyükelçi Daryal Batıbay’ın emekli olduktan sonra Türkiye’ye gönderdiği ev eşyaları arasında 50 kasa kaçak şarap yakaladı. Emekli büyükelçinin beyan etmeden “ev eşyası” olarak yurda sokmak istediği şarap ve şampanyalarına el konuldu.

EV EŞYASI MUAMELESİ

Skandal olay, Başbakanlık Etik Kurulu’nun Gümrükler MuhafazaGenel Müdürlüğü’ne gönderdiği bilgi notuyla ortaya çıktı. Bilgi notunda, Büyükelçi Batıbay’ın EsenNakliyat firmasına ait bir araçla 2011 yılının Eylül ayında Türkiye’ye gönderdiği şahsi eşyaları arasında ev eşyaları gibi gösterilmiş beyan dışı yaklaşık 50 kasa şarabın da yer aldığı ve bunların halen antrepoda olduğu belirtildi.

ÖNCE ANTREPOYA ALINDI

Bilgi üzerine yapılan önaraştırmada; sözkonusu eşyanın 06 GBR 50 / 06DC3274 plakalı TIR aracı ile 25 Eylül 2011 tarihinde Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü’ne getirildiği tespit edildi. Eşyanın kullanılmış zati ve ev eşyası olarak beyan edilerek 11061500AN000507 numaralı gümrük antrepo beyannamesi ile Esen Uluslarası Nakliyat şirketine ait antrepoya alındığı tespit edildi.

Bu ön tespit üzerine; Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Ticari Eşya Operasyonları Şube Müdürlüğü ve Ankara Gümrük Muhafaza KİM ekipleri antrepoda arama yaptı. Arama sonucunda Daryal Batıbay’a ait eşyaların izinsiz olarak antrepodan çıkartılıp yan tarafta bulunan antrepo olmayan bir depoya konulduğu anlaşıldı.

Ekipler, antrepo beyannamesi muhteviyatı ev eşyalarının arasına gizlenmiş ve ayrıca ev eşyası süsü verilerek paketlenmiş şekilde 778 şişe Fransız şarabı ve 6 şişe şampanya ele geçirdi.

Tanesi 300 lira

Edinilen bilgilere göre, el konulan şarapların en düşük fiyatı 50 liradan başlıyor. Ağırlıklı olarak 300 lira civarındaki fiyatlardan oluşan şaraplar arasında çok daha pahalılarının da bulunduğu belirtildi. Şarapların toplam tutarının 200 bin euro civarında olduğu tahmin ediliyor. Şarapların Türkiye’nin Strasburg’daki Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği’ne ait olduğu öne sürülüyor.

Toplam 931 şişe şarap

Gümrükler Muhafaza ekipleri, ayrıca Daryal Batıbay’a ait Ankara’daki evinden alınarak konulan eşyalarının bulunduğu diğer bir gümrüksüz depoda yaptıkları aramada da 153 şişe kaliteli Fransız şarabı ele geçirdi. Ele geçirilen toplam 931 şişe Fransız şarabı ile 6 şişe şampanyaya savcılık talimatıyla el konuldu. Konu hakkında soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs