En Sıcak Konular

Plati'nin Erdoğan'dan F. Bahçe ricası

20 Mart 2012 12:25 tsi
UEFA Başkanı Platini’nin, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme sırasında "Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı 45 milyon Euro’luk davayı geri çekmesi isabetli olur" dediği öğrenildi.

22 Mart’ta İstanbul’da yapılacak UEFA Kongresi öncesi Ankara’ya gelen UEFA Başkanı Michel Platini dün Başbakan Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. Erdoğan-Platini görüşmesi sırasında geçen diyaloglar yazılı basında yer aldı.

Ak Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı da hazır bulundu. Yaklaşık 75 dakika süren buluşmada, Türk futbolunun içinden geçtiği süreç, şike konusu ve Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı dava da gündeme geldi.

Platini’nin UEFA açısından yaşanan süreci ve bundan sonra yapılacaklar konusunda Başbakan Erdoğan’ı bilgilendirirken, “Fenerbahçe’nin CAS nezdinde açtığı 45 milyon Euro’luk davayı geri çekmesi isabetli olur” dediği öğrenildi. Bu durum akıllara “Dava geri çekilirse, acaba UEFA’nın uygulamayı düşündüğü cezalar minimumda mı kalacak?” sorularını getirdi.

‘HASSAS DAVRANIYORUZ’

Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan’ın da şike iddialarının araştırıldığını ve adli sürecin aynı titizlikle devam ettiğini belirtip “Uluslararası platformda Türk futboluna bir leke gelmemesi için hassas davranıldığını” ifade ettiği kaydedildi.

Erdoğan, Türk futbolunun geçmişinde böyle bir olay olmadığını da kayda geçirirken, yaşananların kendilerini üzdüğünü söyledi. Başbakan, gelinen süreçte yaşanan gelişmeler ve devam eden davanın bitiminde Türk futbolunda artık bu tür tartışmalar ve iddiaların kesinlikle söz konus olmayacağını vurguladı.

Görüşmede Platini, Başbakan’ı 22 Mart Perşembe günü İstanbul’da yapılacak 36. UEFA Kongresi’ne de davet etti. Bakan Suat Kılıç, Erdoğan’ın kongreye gideceğini açıkladı.

BAŞBAKAN'DAN FUTBOLCULUĞUNA BÜYÜK ÖVGÜ

Görüşmeye katılanlar Başbakan ile Platini’nin görüşmesinin oldukça samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirtirken, Erdoğan’ın Platini’nin futbolculuk yıllarını anlattığı ve kendisi izlemekten keyif aldıklarını söylediğini aktardı. Platini de Başbakan Erdoğan’ın övgü dolu sözlerine teşekkür ederek karşılık verdi. Görüşmede futbolla ilgili espriler de yapıldı.

‘NEZAKET ZİYARETİ’

Başbakanlık kaynakları bu özel görüşmeyle ilgili ser verip sır vermedi. Platini’nin Erdoğan’ı 22 Mart’ta yapılacak 36. UEFA Genel Kurulu’na davet ettiğini belirtirken, buluşmanın önceden planlanmış bir nezaket ziyareti olduğu söylendi. Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak kongreye, UEFA’ya üye 53 ülke federasyon temsilcisi katılacak.

HTSPOR

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs