En Sıcak Konular

'Tüketiciler haklarını bilmiyor'

20 Mart 2012 11:46 tsi
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, tüketicilerin haklarını tam olarak bilmediklerini, bu yüzden bir çok kez mağdur duruma düştüğünü söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tüketiciler Haftası nedeniyle Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıya; İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, Büyükşehir Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuşan Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Masası hakkında bilgi verdi. Sevil, vatandaşların şikâyetlerini giderebilmek için hayata geçirdikleri masanın bir çok tüketicinin haklarını koruduğunu aktardı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya da tüketicilerin haklarını tam olarak bilmediklerini, mağdur olduklarını ifade etti. Tüketicinin, satın aldığı bir malın kusurlu olması durumunda 30 gün içerisinde iade etme hakkı olduğunu belirten Kaya, "Kusurlu malı satan satıcıya iadeli taahhütlü yazılan bir mektup ile ihbarname vererek bu haktan yararlanabilirsiniz. Bu hakkınızı mutlaka kullanın. Yoksa kusurlu satıcı değil, tüketici olarak siz olursunuz." dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek de kusurlu bir malın serviste bekleme süresinin 20 gün olduğunu aktardı. İmrek, eğer bu süre geçerse ücret iadesi veya aynı özellikteki bir malla değişim yapılması gerektiğini aktardı. İmrek, yasal hakların savunulabilmesi için mutlaka fiş, fatura, garanti belgesinin alınmasının önemine değinerek, kapıdan ve internetten satın alınan bir malın ise 7 gün içerisinde geri iade etme hakkı bulunduğunu belirtti.

cihan





Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs