En Sıcak Konular

12 şehidimize son görev

20 Mart 2012 10:36 tsi
12 şehidimize son görev Afganistan'da içindeki bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerimiz son yolculuklarına uğurlandı.

Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan şehit olan 12 askerimiz bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. İlk tören Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Morgdan alınan şehitlerin naaşları askeri tören için Mamak'ta bulunan 4. Kolordu Komutanlığı'na getirildi. Cenazelerin getirilişi sırasında kışla önünde yoğun güvenlik tedbiri alındı. Saat 10.00'da başlayan törene şehitlerin silah arkadaşları ve ailerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AB Bakanı Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve üst düzey komutanlar katılıyor.

Törenin ardından şehitler doğduğu topraklara uğurlanmak üzere Kocatepe Camii'ne getirilecek. Şehit askerler Binbaşı Mithat Çolak, Yüzbaşı İlker Aydın, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Başçavuş Salih Helvacı'nın naaşları Kocatepe Camiine götürülecek. 5 şehit, cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecek.


Aynı saatlerde diğer 7 şehit memleketlerine uğurlanacak ve binbaşılardan Serkan Doğan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir'de, Şükrü Bağdatlı Fatsa'nın Bolaman beldesinde toprağa verilecek.

Ayrıca şehit Üsteğmen Okan Melikoğlu için Ordu'nun Boztepe ilçesinde cenaze töreni düzenlenirken; Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliği'ne, Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Karskapı Şehitliği'ne, Üsteğmen Murat Yıldız da İzmir Kadifekale Şehitliği'ne defnedilecek.

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs