En Sıcak Konular

Beyazların kulübünde büyük oyun

20 Mart 2012 09:44 tsi
Beyazların kulübünde büyük oyun İşadamı, bürokrat, siyasetçi ve emekli askerlerden oluşan 7 bin 300 üyeli Büyük Kulüp'te başkanlık seçimleri öncesi, 16 yıldır kulübü yöneten Duran Akbulut'un ekibinin düzmece maillerle rakibi Gündüz Kaptanoğlu'nu karalamaya çalıştığı belirlendi.

Üyeleri arasında Çevik Bir, İlhan Kesici, Mehmet Moğultay, Yüksel Yalova, Necati Özgen gibi isimlerin bulunduğu Büyük Kulüp'te 'büyük oyun' ifşa oldu. 25 Mart'ta yapılacak seçimler öncesi, Kulübü 16 yıldır yöneten Duran Akbulut ekibinin, seçimlerde Akbulat'a karşı aday olan Gündüz Kaptanoğlu'na karşı 'düzmece mail' gönderdiği iddia edildi. İddiaya göre Çin'de yaşayan ve liderliğini Kaptanoğlu'nun yaptığı "Büyük Kulüp Değişim Grubu" üyesi adına alınan e-posta adresinden, yine Büyük Kulüp seçimlerinde başkan adayı olan Gündüz Kaptanoğlu aleyhine iftira dolu mesajlar atıldı. Olayın aslı ise savcılığa yapılan suç duyurusuyla ortaya çıktı. Yapılan incelemede karalama maillerinin IP adreslerinin kaydı, Çin değil, Büyük Kulüp Başkanı Duran Akbulut'un avukatının ofisi çıktı!

SAVCILIK İNCELİYOR

Olay, rakip liste adayı Gündüz Kaptanoğlu ekibinden Orkun Akar adına atılan maille ortaya çıktı. Medyaya ve bir kısım Büyük Kulüp üyelerine, 9 Mart 2012 tarihinde, üyelerden Orkun Akar tarafından gönderildiği izlenimi yaratan sahte bir e-posta ile Gündüz Kaptanoğlu ve çalışma arkadaşlarına yönelik gerçek dışı itham ve beyanlarda bulunuldu. Elektronik postayı takibe alan Kaptanoğlu konuyu savcılığa taşıdı.

E-POSTA TANIDIK YERDEN

Bu e-postanın üyelere ulaştığı gün Gündüz Kaptanoğlu savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın bir diğer mağduru ve Büyük Kulüp'ün genç üyesi Orkun Akar da avukatları kanalıyla derhal savcılığa suç duyurusunda bulunarak, adına sahte posta hesabı açan ve e-posta gönderen kişilerin tespitini ve cezalandırılmasını istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2012/37241 soruşturma numaralı hazırlık evrakıyla faillerin bir kısmına ulaşıldı. Şikâyete konu e-postaya ait kaynak bilgileri savcılık tarafından internet sağlayıcı firmadan istenildi. E-postanın, şu andaki başkan ve yeniden aday olan Duran Akbulut yönetiminin Balotaj Kurulu Üyesi ve yine Akbulut'un bu seçimler için açıkladığı listede yönetim kurulu üyesi adayı olan avukatının Caddebostan-Kadıköy'deki ofisinin telefon hattına kurulu internet bağlantısı üzerinden gönderildiği ortaya çıktı.

KONUYLA İLGİM YOK

Savcılık incelemesinde, mailin kendi ofisiymiş gibi tespit edildiği bilgisinin gerçekdışı olduğunu belirten avukat, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada ise konuyla ilgisinin olmadığını, davada şüpheli sıfatıyla bile geçmediğini belirterek, şöyle konuştu: "Sadece cep numarasını bilen bilişim savcısı sadece ve sadece cep kullanıcısını şüpheli olarak davet etmiştir. Ben şüpheli değilim, bana davet göndermedi."

Bu değişimin tedirginliği

Büyük Kulüp seçimlerinde Duran Akbulut'un rakibi olan Gündüz Kaptanoğlu, bir üyenin adı kullanılarak kendisine ve ekibine atılmaya çalışılan iftiranın, değişim ihtimalinin yarattığı tedirginliğin sonucu olduğunu söyledi. Kaptanoğlu,"Kulübümüzün üyesi Orkun Akar'ın Çin'de yaşıyor olması fırsat bilinerek, yine kulübümüzün çok değerli üyelerinden babası İbrahim Akar'ın da sağlık sorunları ile uğraşırken fark edemeyeceği sanılarak, Orkun Akar'ın adı kullanılıp şahsıma ve ekibime başlatılan bu iftira kampanyasının ardındaki bir kısım kişiler seçim öncesi tespit edilip, aleyhimdeki komplo ortaya çıkarılmıştır. Büyük Kulüp üyelerinin bu iftiraya itibar etmeyeceklerdir."

İki isim yarışacak

1996'dan bu yana Büyük Kulüp'ün başkanlığını yürüten Duran Akbulut yeniden aday. Çevik Bir, İlhan Kesici, Mehmet Moğultay, Yüksel Yalova, Necati Özgen, Doğan Cansızlar, Nezih İşeri, Okan Oğuz, Atalay Şahinoğlu, Teyfik Altıok, Burhan Çavuşoğlu gibi isimler daha önce Akbulut'un listesinde yer almıştı. Akbulut'un rakibi ise "değişim grubu" olarak seçime giren Gündüz Kaptanoğlu. 25 Mart'ta yapılacak seçimler öncesinde listeler de netleşiyor. Buna göre Akbulut'un listesinde Emre Alkin, Tevfik Altıok, Yasin Ekinci, Mesut Parlak, Hakan Öncel, Koptagel İlgün, Süleyman Güzel, Mehmet Moğultay, Şükrü Aytekin İlhan, Mahmut Tanyol ve Emekli Orgeneral Nejdet Timur yer alırken Kaptanoğlu'nun listesinde Emekli Tuğamiral Erkan Demirtaş, Ersin Eti, Ayşe Botan Berker, Mahmut Naibi, Ercan Targay, Vildan Yirmibeşoğlu bulunuyor.

Yeni Şafak



Bu haber 1,355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,905 µs