En Sıcak Konular

Fiilen tampon bölge

20 Mart 2012 09:41 tsi
Fiilen tampon bölge Suriye ordusu İdlib gibi kentlerden silahlı muhalifleri atsa da, dün Şam’ın kalbinde darbe yedi.

İdlib ilinin Türkiye sınırında Özgür Suriye Ordusu’ndan bağımsız bir “birliği” yöneten “Ebu Süleyman” ise “Esad’ın tankları bu dağlık alana giremiyor. Türkiye korkusundan uçak da gönderemiyorlar” dedi.

SURİYE’nin Türkiye sınırı yakınındaki İdlib kenti geçen hafta ordunun eline geçti. Ancak ilin dağlık bölgesinde mevzilenen silahlı muhalifler kenti yeniden ele geçirmenin yollarını arıyor. AFP’ye konuşan Ebu Süleyman (35) lakaplı muhalif, Türkiye sınırının kendileri için güvenli olduğunu söyledi. Ebu Süleyman, “Beşar Esad burada uçaklarını kullanmaz, çünkü Türklerden çok korkuyor” dedi.

Suriye tanklarının da pusuya düşürülme korkusuyla bu dağlık bölgeye giremediğini söyleyen Ebu Süleyman, “Burası Suriye’nin bağımsızlığının fırlatma rampası olacak” diye konuştu. Ancak Esad’ın hala güçlü olduğunu ve bağımsızlığın uzun sürecek mücadele ile elde edileceğini de söyledi.

ÖSO’ya öfkeliler

Ebu Süleyman’ın bizzat finanse ettiği ve genç muhaliflerden oluşturduğu “birliğinin” sadece kalaşnikof gibi hafif silahları bulunuyor. Babasını 1982 yılında Hama’da gerçekleşen ve Hafız Esad yönetiminin kanlı bir şekilde bastırdığı isyanda kaybettiğini söyleyen Ebu Süleyman, ağır silahlara ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Ebu Süleyman’ın sağ kolu “Yüzbaşı Eyüp “silah temini için Türkiye’ye birkaç kez gidip Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) lideri Albay Riad el Esad ile görüşmüş ancak verilen sözlere rağmen hiç yardım alamamış. Ebu Süleyman, “O bir yalancı. Tek amacı sarayda Beşar’ın koltuğuna oturmak” diyor. Suriyeli eski asker Ahmed Mihbzt de “Yenilmedik, organize oluyoruz” dedi.

Hürriyet



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs