En Sıcak Konular

AK Parti'nin Suriye ve Nevruz mesaisi

20 Mart 2012 08:52 tsi
AK Parti'nin Suriye ve Nevruz mesaisi
Başbakan Erdoğan, sıcak gelişmelerin gölgesinde dün partisinin yetkili organları MYK ve MKYK'sını topladı. Toplantılarda ağırlıklı olarak Suriye ve Nevruz konuları ele alındı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3.5 saat süren toplantıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'deki gelişmeler ve bölge ülkelerinde yaşanan süreçle ilgili; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de Nevruz gerilimi konusunda brifing verdiği öğrenildi. Ardından yapılan MYK toplantısı da 1.5 saat sürdü.

BAKANLARDAN BRİFİNG

Sınırda tampon bölge ve insani koridor açılması, büyükelçinin çekilmesi başta olmak üzere tüm tedbirlerin değerlendirildiğini belirten Davutoğlu'nun, 'Henüz bu konularda alınan resmi bir karar yok. Ancak her türlü önlemi almakta kararlıyız. 2 Nisan'da İstanbul'da yapacağımız toplantı önemli' dediği belirtildi.  İçişleri Bakanı Şahin de Nevruz gösterileri ve yarın yapılacak kutlamalarla ilgili bilgi verirken 'Emniyetimiz, teyakkuzda. Her türlü önlem alındı ve alınıyor' dedi.

Toplantının ardından yapılan değerlendirmeleri aktaran Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kayıp Türk gazetecilerle Suriyeli generalin takas edileceği iddialarının bir söylentiden ibaret olduğunu söyledi. Çelik şöyle dedi:

SURİYE'DEN CEVAP YOK
 
'Bir kulis dedikodusu olarak ben de bunu duydum ama toplantıda Sayın Dışişleri Bakanımıza özellikle bunu sorduk, teyit etmedi... Gazetecilerin bulunmasıyla ilgili resmi talep Suriye yönetimine iletildi. Henüz bu saate Türkiye'ye bir cevap verilmiş değildir. Türkiye; kendi halkına zulmeden, kendi halkının üzerine tanklarla, toplarla giden Suriye rejiminin gitmesini istemektedir. Türkiye'nin bu rejimle, problemi vardır ama Suriye halkıyla hiçbir zaman problemimiz olmadı, bundan sonra da olmayacaktır.'
 
Afganistan'da 12 askerin şehit olmasından sonra 'Türk askerinin orada ne işi var?' eleştirilerine tepki gösteren Çelik, Nevruz konusunda da şunları söyledi:

 '21 Mart Nevruz Bayramı Abdullah Öcalan için icat edilmiş değil. Bahar sadece Kürtler için gelmiyor. Türkler için, İngilizler için gelmiyor; herkes için geliyor... Kendileri ne yaparlarsa yapsınlar ama halkımızı kine, kalkışmaya, nahoş şeylere teşvik etmesinler.
 
akşam



 

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs