En Sıcak Konular

CHP harekete geçti

20 Mart 2012 08:10 tsi
CHP harekete geçti
CHP, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’nu Anayasa Mahkemesi’ne götürme hazırlıklarını tamamladı...

Başvuru dilekçesi ile ilgili hazırlıkları CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan gerçekleştiriyor. Metnin son şekli, grup yönetiminin de incelemesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bilgilendirilecek. CHP’nin en geç yarın başvuruyu yapması gerekiyor. Gül’ün Cumhurbaşkanlığı süresinin 5 yıl olduğu görüşünü dile getiren CHP’nin başvuru gerekçesini ’anayasaya aykırılık’ tezi oluşturuyor. CHP’de, “Anayasa hükmünün, yasa ile değişemeyeceği, anayasaya ayrılık olduğu, bu nedenle Anayasa Mahkemesi’nden 5 yıl kararının çıkacağı” görüşü dile getiriliyor.

SİYASETİN GÖZÜ BU KARARDA
 

CHP’nin, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru ile ilgili “ihtiyatlı adım atması” ise dikkat çekiyor. Kulislerde, Cumhurbaşkanlığı görev süresinin 5 ya da 7 yıl olarak netleşmesi, siyaseti şekillendirecek en önemli argüman olarak görülürken, CHP’nin bu nedenle dikkatli hareket ettiği belirtiliyor.

MUHALİFLERİN DE GÜNDEMİ
 

 Cumhurbaşkanının görev süresi ve siyasette denge unsurlarının değişmesi Genel Merkez’in yanı sıra parti içi muhalefetin de ana gündem maddesini oluşturuyor. Çifte kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu yönetimine karşı “Yeni Tüzük Hareketi” adı ile açıklama yapan parti içi muhalefet, cumhurbaşkanlığı konusunu Suriye’ye yönelik olası askeri harekâtla da ilişkilendiriyor. ‘Yeni Tüzük Hareketi’ adıyla açıklanan bildiride, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifa sürecine değinilirken, 1 Mart tezkeresinin Meclis’te reddedilmesinin etkili olduğuna işaret edildi. Suriye’ye yönelik olası askeri operasyonun Türkiye üzerinden yapılacağı iddiasının yer aldığı bildiride, “ABD’nin Türkiye üsleri ile hava sahasını kullanması için TBMM’den tezkere çıkması gereklidir. Bu tezkereden sonra Cumhurbaşkanının bu tezkereyi Başkomutan sıfatı ile onaylaması lazım” görüşü dile getirildi. Tezkerenin Meclis’ten geçmesi için Meclis’teki sandalye dağılımının önemine dikkat çekilerek, “CHP, eski ekip olsa tezkereye yine ret oyu vereceklerdi. Şimdi tezkerenin TBMM geçeceği hesapları yapılmaktadır” denildi.
 
bugün

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs