En Sıcak Konular

TNT deposunda Ergenekon izi

20 Mart 2012 08:02 tsi
TNT deposunda Ergenekon izi
Pilot yüzbaşının eşi tarafından Ankara’da kiralanan bir evin kilerinde bulunan 20 kg TNT’nin sırrı çözüldü...

Ankara Elvankent’te bir apartmanın kilerinde ihbar üzerine ele geçirilen 20 kilo 100 gram TNT kalıbı ile ateşleme düzenekleri Ergenekon’u işaret etti. MKE’nin ‘envanterimizde yok’ dediği patlayıcıların Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olduğu öne sürüldü.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Üzerlerinde ‘1946 K.K.Müh. Fb’ ile ‘US-ARMY’ ibareleri yer alanTNT kalıplarının sırrı çözüldü. 22 Ocak’ta İranlı bir kiracının ihbarı ile Elvankent’teki Bankaevleri B7 bloktaki bir dairenin kilerinde bulunan 27 adet 500 gramlık, 22 adet 300 gramlık TNT kalıpları, 8 adet askeri ateşleme çakmağı, infilak kapsülü ile 15 adet infilaklı fitilin (saniyeli fitil) izi Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda sürüldü.

5 OLAYDA BENZERLİK BULUNDU

Diş hekimi V.D. ile pilot yüzbaşı eşi tarafından kiralandığı belirtilen evin kilerinde bulunan TNT kalıpları ve patlayıcı düzenekleri Bomba Bilgi Merkezi kayıtlarındamercek altına alındı. Yapılan incelemede 20 kilo 100 gram TNT kalıbı ile düzeneklerin geçmişteki 5 olayda benzerlik gösterdiği tespit edildi. Bunun üzerine Savcılık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bir yazı göndererek TNT kalıplarının depo kayıtlarında olup-olmadığını sordu. Kara Kuvvetleri şu ana kadar savcılığa cevap göndermedi.

ATABEYLER VE SAUNA BAĞLANTISI

Bomba Bilgi Merkezi’nin arşiv kayıtlarında yapılan incelemede TNT kalıpları, 2006’da Kasım Zengin’in lideri olduğu Sauna (Küre) çetesine 2006 yılında Ankara’da düzenlenen operasyonda ele geçirilen patlayıcı ile benzerlik gösterdi. Çete üyesi olan Özel Kuvvetler’de görevli Yüzbaşı Levent N.B’yle ilişkisi gündeme gelen ve Yenikent’te yapılan kazıda bulunan patlayıcı ile TNT’nin kardeşliği rapora yansıdı. Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı E.Ç, eski başkomiser T.T. ile ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in de adının karıştığı soruşturmada medyum Kasım Zengin’in lideri olduğu çetenin 2 bakan ve 14 milletvekilini takibe aldığı öne sürülmüştü.

1946’DA FABRİKAYA GİRDİ İDDİASI

Soruşturmada ABD tarafından 1946 yılında TSK’ya ‘hibe’ edildiği belirtilen TNT’lerin o dönem faal olan Kara Kuvvetleri Mühimmat Fabrikası’na gönderildiği iddia edildi. Düğümü İranlı’dan önce evde bir ay kalan pilot yüzbaşının çözeceği bildirildi.

Araştırmada TNT’lerin yine 2006’da Ankara Eryaman’da küçük bir cephanelik ile yakalanan Atabeyler çetesiyle de benzer olduğu saptandı. Levent N.B. gibi Özel Kuvvetler’de görevli Yüzbaşı Murat E’nin dairesine yapılan operasyonda zaman ayarlı saatli bomba, TNT kalıpları, elektronik bomba düzenekleri, C-4 plastik patlayıcı veGlockmarka tabanca ele geçirilmişti.

Operasyonda ÜsteğmenY.Y. ve dört astsubayın da içinde olduğu 10 kişi, ‘ülke birliğini bozmaya yönelik örgüt kurmak ve patlayıcımadde bulundurmak’ suçundan tutuklanmıştı. Çorum ve Amasya’da görevli iki Emniyet müdürünün de dahil edildiği soruşturma sonunda suç örgütüüyelerihakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Hükümetin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs için anlaşma yaptıkları” iddiasıyla dava açılmıştı. TSK, tutuklanan yüzbaşı, üsteğmen ve 4 astsubayı ihraç etmişti.
 
Başbakan’ın evinin krokisi çıkmıştı
 
İhraç edilen Yüzbaşı Murat E.’nin evinde cephanelik dışında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki evi ile danışmanı Cüneyt Zapsu’ya ait BİM marketlere ilişkin ‘krokiler’ ele geçirilmişti. Bomba Bilgi Merkezi kayıtlarında TNT’lerin Atabeyler ve Sauna çeteleri dışında 2010’da Onur Ö’nün lideri olduğu suç örgütüne Kırıkkale’de düzenlenen operasyonda yakalanan bombalarla benzerlik gösterdi. İhbar üzerine Eskişehir’de yapılan bir kazı ile Çanakkale’de “buluntu” patlayıcıların da yine TNT ve düzeneklerle benzer olması dikkat çekti. Eskişehir’deki kazıda çıkan ve Çanakkale’de bulunan patlayıcı madde ve düzeneklerin kime ait olduğu tespit edilememişti.
 
bugün


Bu haber 1,593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,755 µs