En Sıcak Konular

Bağış: Ülke kadınbudu köfteye döner

19 Mart 2012 16:28 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendisine yumurta atan üniversite öğrencisi hakkında açılan davanın kendi şikayeti üzerine açılmadığını söyledi.

Bakan Bağış, “Eğer Türkiye birbirlerinin fikirlerini beğenmeyenlerin birbirlerine yumurta attığı bir ülke haline dönüşürse ülke kadınbudu köfteye döner.” dedi.

Bağış, Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammad Harun Şevket'i makamında kabul etti. Bakan Bağış, görüşme sırasında gazetecilerin, Ege Üniversitesi’nde düzenlenen programda kendisine yumurtalı saldırıda bulunan üniversite öğrencisi E.Ç.'ye açılan davaya ilişkin soruyu cevapladı. Olayın bir protesto davası olmadığını, insan yaralama davası olduğunu aktaran Bağış, davanın kendi şikayetiyle değil savcıların inisiyatifi sonucu açıldığını kaydetti. Bakan Bağış, “Şu bir gerçek ki eğer o yumurta bir santim yukarı isabet etseydi; bugün gözlerinin birini kaybetmiş bir bakanla konuşacaktınız. Çünkü o şiddetle gelen yumurta o gözü, ‘doktorların söylediği kadarıyla’ kesinlikle kör ederdi. Allah korudu. Çok şükür bir santimle biz o riski atlattık.” ifadesini kullandı.

Gençlerin demokrasi anlayışını saldırıyla, şiddetle değil fikir tartışmalarıyla dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Bağış, “Biz gençlerimizi beğendikleri veya beğenmedikleri siyasilere bir şey fırlatırken değil kendi düşüncelerini konferanslarda, sempozyumlarda, siyasi platformlarda tartışırken görmeyi isteriz." diye konuştu. Davanın kendisini mutlu etmediğini ifade eden Bağış, gençlerin saldırganlaşması ve yargılanmasının kendisini mutlu etmediğini ifade etti. Yapılan bir işin yanlış olmasının da herkes tarafından anlaşılması gerektiğine inandığını belirten Bağış, “Eğer Türkiye birbirlerinin fikirlerini beğenmeyenlerin birbirlerine yumurta attığı bir ülke haline dönüşürse ülke kadınbudu köfteye döner. Türkiye’yi bu imajdan kurtarmamız gerekiyor. Demokratik fikirlerimizi demokratik platformlarda insanca ortaya koyabilmemiz, dile getirmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs