En Sıcak Konular

"AKP'nin yalan rüzgarı bir haftada bitti"

19 Mart 2012 16:27 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, Ordu’da yaptığı bir konuşmanın CD’sini dağıttı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, Meclis Milli Eğitim Komisyonu'ndan bir gün önce, "Grup başkanvekillerimizin çağrısı üzerine yarın 13.00’te toplanmak üzere Ankara’ya dönüyoruz. Komisyon’da CHP’ye karşı tedbir alacağız" dediğini belirterek, "Talimatı kimin verdiğini Ordu milletvekili açıklıyor. AKP’nin yalan rüzgarı bir haftada bitti" dedi.

-BASIN MENSUPLARINA CD DAĞITILDI-

Türkiye’de uzun yıllar süren "Yalan Rüzgarı" adında bir dizi olduğunu hatırlatan İnce, “Yalan Rüzgarı yıllar sürdü ama AKP’nin yalan rüzgarı bir haftada bitti. Başbakan, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, komisyon başkanı bir haftadır şöyle söylüyorlardı, ‘CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu milletvekillerine talimat verdi, milletvekilleri salona geldi, oysa AKP milletvekilleri kendiliğinden komisyona geldi’ Gerçek böyle değilmiş. Size bir CD dağıtıldı sanırım. Orada Ordu Milletvekili İhsan Şener ne diyor” dedi.

-“ZORBALIK İÇİN GELMİŞLERDİ”-

Milli Eğitim Komisyonu’ndaki bütün CHP’li milletvekillerinin kravatlı olduğuna işaret eden İnce, “Takım elbiseliydi. Ellerinde dosyalar vardı. AKP milletvekilleri ise bir kere kravatsız gelmişlerdi. Kavga için gelmişlerdi, zorbalık için gelmişlerdi, ellerinde bir dosya yoktu, konuşmak için değil konuşturmamak için gelmişlerdi” dedi.

-“MECLİS’İ DAĞ BAŞINA DÖNDÜRMEK İSTEDİLER”-

Meclis Milli Eğitim Komisyonu’ndaki kavgalı oturumun 11 Mart Pazar günü yaşandığını belirten İnce, “10 Mart Pazar günü akşamı Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu’da bir yerel televizyonda görüntülerini size dağıttığım o CD’de şöyle diyor; ‘Grup başkanvekillerimizin çağrısı üzerine yarın 13.00’te toplanmak üzere Ankara’ya dönüyoruz. Komisyon’da CHP’ye karşı tedbir alacağız’ diyor. Toplantı 15.00’te siz 13.00’te gidiyorsunuz. Hazırlık yapıyorlar. Grup başkanvekilleri çağrıda bulunmuş, herkes buraya gelsin özellikle iri yarı olanlar gelsin, hazırlıklı gelin demişler. Meclis’i dağ başına döndürmek istediler. İhsan Şener’e teşekkür ediyorum, gerçekleri söylediği için” dedi.

-“TALİMATI KİMİN VERDİĞİNİ ORDU MİLLETVEKİLİ AÇIKLIYOR”-

İnce, şöyle devam etti:

“Önce 13.00’te burada toplanıyorlar. Dürümü söylüyorlar, besleniyorlar, o hazırlık.lar da tamam, sonra Meclis’te zorbalık yapıyorlar. Komisyon Başkanı Nabi Avcı başka şey söylüyor Başbakan başka bir şey söylüyor. Ordu Milletvekili başka bir şey söylüyor. Komisyonda yaşananların planlı olduğunu, AKP’li milletvekillerinin oraya gelirken konuşmak için değil konuşturmamak için geldiklerini söylemiştik ne yazık ki izlediğimiz görüntüler bizi haklı çıkardı.Bu görüntüden sonra AKP yetkilileri başta Başbakan olmak üzere ne diyecekler doğrusu çok merak ediyorum. Talimatı kimin verdiğini Ordu Milletvekili açıklıyor.”

-MECLİS BAŞKANI’NA SESLENDİ-

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e de seslenen ve tutanakları hatırlatan İnce, şöyle dedi:

“Eğer devlet adamı kimliğindeyse sayın Çiçek o tutanaklara bakar, bana söz verilmediğini görür. Ben 45 milletvekili arkadaşımın söz istemlerini yazılı olarak komisyon başkanına veriyorum. Bunun da görüntüleri var. Sayın Çiçek tutanakları görmediyse görüntüleri de mi görmedi eğer onları da görmediyse şimdi sizlerümit ediyorum yayınlayacaksınız Sayın İhsan Şener’in görüntülerini de mi görmedi? Bu üç olaydan sonra gerek tutanak gerek söz talebinin görüntüleri gerek İhsan Şener’in görüntüleri bütün bunlardan sonra Sayın Çiçek’in yapması gereken bir şey var. Bunu derhal komisyona iade etmelidir. Devlet adamlığı bunu gerektirir. Yasamanın başındaki kişiye yakışan budur. TBMM’nin en tecrübeli milletvekillerinden birisi olan Sayın Cemil Çiçek’e yakışan budur. Bunları yapmazsa hukuku çiğnemiş olur, İçtüzüğü çiğnemiş olur, devlet adamlığı görüntüsünden uzaklaşmış olur. Bu görüntüdeki bir Meclis Başkanı’nn da CHP’nin tavrını önümüzdeki günlerde görürsünüz. Ümit ediyorum ki Sayın Çiçek hukuka uyar, İçtüzük’e uyar.”

-“YİNE BİR HAZIRLIK İÇİNDELER”-

“Yine bir hazırlık içindeler” diyerek elindeki kağıdı basın mensuplarına gösteren İnce, “AKP TBMM Grup Başkanlığı, 27 Mart 2012- 5 Nisan 2012 tarihleri arasında TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırılmasını planladığı kanunların listesi aşağıda belirtilmiştir. 4+4+4 de var. Daha Meclis Başkanı tavrını belirlememiş, diyor ki; ‘bu nedenle tüm bakan ve milletvekillerimizin anılan tarihler arasında hafta sonu dahil tüm yurt içi ve yurt dışı resmi ve özel programlarını TBMM Genel Kurulu’nda olacak şekilde yapmaları gerekmektedir’. Bir sıkıyönetim ilan etmişler. Kimse Ankara’dan ayrılmasın. Burada iki şey var, demek ki talimatı siz veriyorsunuz, alta not düşmemişler, kravatsız, montlu hazırlıklı gelin, iri yarı olanlar ön tarafta kale burçlarında bulunsun diye bir not düşmemişler. Onu herhalde sözlü olarak söylüyorlardır. İkinci kısmı ise Meclis Başkanı’nın tavrı henüz kesinleşmemiş. Meclis Başkanı belki de bunu Komisyon'a iade edecek. Nasıl oluyor da AKP böyle bir hazırlığı yapıyor. Meclis Başkanı tavrını belirledi de AKP Grubu bunu biliyor da yoksa biz mi bilmiyoruz. Bu görüntülerden sonra Sayın Başbakan’ın ne söyleyeceğini çok merak ediyorum.”

Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,227 µs