En Sıcak Konular

AK Parti grubu yarın toplanmayacak

19 Mart 2012 16:15 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle;

Afganista'ndaki 12 şehit için Allah'tan rahmet diliyorum ve aillerine de sabır diliyorum...

Yarınki AK Parti grup toplantısı yapılmayacak.

Suriye ile ilgili Türkiye büyük bir devlettir, o bölgeyle alakalı ne gerikiyorsa yapılacaktır. Ama bölge ile ilgili tampon uygulaması yoktur.

Konsolosluk hizmetleri ise Halep üzerinden devam etmektedir, o yüzden bugün itibari ile Büyükelçiliğimiz kapatılmış değildir.

Şu saate kadar 16 bin 900 sığınmacı Türkiye'ye giriş yapmıştır.

Türkiye halkına eziyet eden zulm eden bu yönetimin bir an önce gitmesini istiyor. Türkiye bu süreci başından beridir takip ediyor ve bir çok opsiyon tanımıştır. Esad sadece zaman kazanmak adına taktiksel adımlar atmıştır onun dışında somut hiçbir adım atmamıştır.

Suriye'de haber alınamayan iki gazeteci ile ilgili suriye yönetiminin bu gazetecilerin ellerinde olduğuna dair henüz resmi bir açıklaması yok. Türkiye Suriye'ye resmi bir çağrıda bulunarak, bu gazetecilerin teslimini istemiştir.

Afganistan'daki 12 şehit üzerine muhalefetten gelen eleştirilerle ilgili Çelik, ''CHP'ye göre milli menfaat başkadır, bize göre milli menfaat başka... Bizim dünyanın 28 ayrı bölgesinde askerimiz bulunuyor. Bu kaza Afganistan'da değil de burada da olabilirdi. Dolayısıyla askerlerimiz Afganistan'da bir çatışmada şehit olmamıştır. Biz bir dünya ekonomisiyiz. Dünyadaki siyasi ilişkilerde de adımız var ve yönlendirenlerin arasında yer alıyoruz o yüzden bununda bir bedeli var.'' dedi.

Bahar Bayramı'nı bahane ederek, etrafı yakıp, yıkanları anlamak mümkün değil o yüzden bunlara tahammül göstermiyeceğiz. İnşallah 21 Mart'ta bu bayrama yakışır bir şekilde kutlamalar olacak.

Başbakan'ın açıklayacağı teşvik paketi sonuçlandırıldı. Çok kısa zamanda açıklanacak. 27 Avrupa ülkesinde borcun milli gelire oranı yüzde 87 iken bu oran  bizde yüzde 36'ya kadar indi.

Nevruz kutlamaları esnasında ölen kişiye Allah'tan rahmet diliyorum ve ailesine başsağılığı diliyorum. İstanbul Valiliği bu vatandaşımızın astım hastası olduğunu ve evinde vefat ettiğini açıkladı. Ama adli tıp raporu gelmedi, geldiğinde başka bir durum var ise olay soruşturulacak.


Uludere ile ilgili müfettişler çalışmalarını tamamlamak üzere. Bu olayı sümen altı ettirmeyeceğiz. Takipçisiyiz ve ihmalleri olanlar cezalandırılacak.

Mecliste yapılacak olan kademeli eğitim görüşmelerinde bundan önce yaşanmış olan tartışmalar gibi tartışmalar olmasını istemeyiz. Ama genel kurul görüşmelerini CHP'nin tutumuna feda etmeyeceğiz. Biz uzlaşma adı altındaki dayatma maskesini asla kabul etmeyeceğiz. Onlar bize ellerini uzatırlarsa biz kolumuzu uzatırız.

21 Mart Nevruz Bayramı Apdullah Öcalan için icat edilmiş bir bayram değildir. BDP istedi diye, PKK istedi diye biz birşeyleri yapmayız. Ne zaman reform yapsak, BDP bunlar kendiliğinden mi oluyor, biz bedel ödüyoruz diye çıkışıyor. Biz Kürt vatandaşlarımızın gayri memnun vatandaşlar olmasını istemiyoruz, memnun vatandaş olmalarını istiyoruz. Bizim olaya yaklaşımımız insanidir.

Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,137 µs