En Sıcak Konular

AB: Hamas terörle mücadele mevzuatına tabi

19 Mart 2012 14:47 tsi
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Hamas’ın, terörle mücadele amacıyla, belli kişi ve kurumlara karşı özel kısıtlayıcı önlemler hakkındaki Konsey Tüzüğü’ne tabi olduğunu bildirdi.

Avrupa Parlamentosu’nun Belçikalı Üyesi Frank Vanhecke, AB Komisyonu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği “Türkiye ve Hamas ilişkileri” başlıklı soru önergesinde “Filistin’in terörist örgüt lideri İsmail Haniye’nin Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ocak ayının başlarında İstanbul’daki ziyaretinden sonra, Hamas ve Türkiye arasındaki bağlar daha güçlü hale geldi. Erdoğan Hamas’ı örneği meşru bir örgütlük hareketi olarak tanımladı” iddiasında bulundu. Komisyonun Erdoğan’ın açıklamalarından haberi olup olmadığını soran Vanhecke, “Komisyon da Hamas’ı meşru bir özgürlük hareketi olarak görüyor mu?” sorusunu yöneltti. Belçikalı Vekil “Bu açıklamalar ve ilgili Türk dış politikası, dış ilişkilerle ilgili müktesebata uygun mu? Eğer değilse bu açıklamaların katılım müzakereleri üzerinde etkisi ne olur. Komisyon bunlara nasıl tepki gösterecek?” diye sordu.

-HAMAS TERÖRLE MÜCADELE MEVZUATINA TABİ-

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise önergeye yanıtında, Komisyon’un Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Haniye ziyareti sırasındaki açıklamalarından haberdar olduğunu bildirdi. Ashton, Hamas’ın terörist sayılıp sayılmaması konusunda ise şöyle dedi:

“Türkiye komşuları üzerinde aktif olmaya ve Orta Doğu’da önemli bir bölgesel oyuncu olarak kalmaya devam ediyor. Türkiye Orta Doğu Barış Süreci’nde AB’nin çabalarını ve AB’nin konumunu destekliyor. Türkiye Fetih-Hamas arasındaki uzlaşmayı ve Filistinliler arasında ulusal birliği teşvik etmeyi kendisi için devam eden bir rol görüyor.

Hamas, terörle mücadele amacıyla, belli kişi ve kurumlara karşı özel kısıtlayıcı önlemler hakkındaki 27 Aralık 2001 tarihli 25980/2001 sayılı Konsey Tüzüğü’ne (EC) tabidir.”

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs