En Sıcak Konular

CHP ve MHP'den polis için ortak adım

19 Mart 2012 11:37 tsi
MHP ve CHP’nin hazırladığı kanun teklifleriyle, polis maaşlarına zam istendi. Ankara, İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürleri ile Teftiş Kurulu Başkanına da ek zam önerildi.

MHP ve CHP tarafından TBMM başkanlığına sunulan iki ayrı kanun teklifi ile, Emniyet Genel Müdürü, Ankara İstanbul, İzmir Emniyet Müdürleri ve Teftiş Kurulu Başkanının maaşlarına ek zam yapılması istendi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Konya milletvekili Mustafa Kalaycı ile CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan’ın kanun teklifleri ile diğer emniyet personelinin de gösterge ve tazminatları arttırılıyor.

Gazeteport'un haberine göre; yüksek okul mezunu polis memurlarının da, 1. dereceye kadar yükselmelerine olanak tanınıyor.  Yüksek okulu bitiren polis memurları halen en çok 3. derece kadro alabiliyor.

KILIÇLAR, ÇAPKIN VE AKYÜREK
CHP’nin teklifine göre, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın ek göstergesi, 7 binden 8 bine yükseliyor. Genel Müdür yardımcıları ile, Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek, Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, İstanbul, Ankara ve İzmir Emniyet Müdürleri Hüseyin Çapkın, Zeki Çatalkaya ve Ali Bilkay’ın ek göstergeleri de, 4 bin 300’den 6 bin 400’e yükseltiliyor.

Daire Başkanları ve 1. sınıf emniyet müdürlerinin ek göstergeleri de, 3 bin 600’den, 5 bin 300’e çıkarılıyor. Polis memuru ile 2 sınıf emniyet müdürü arasında olanların halen en çok 2 bin 200 olan ek göstergeleri de, 3 bin 600’e kadar artıyor.

MHP’nin kanun teklifinde ise bu oranlar farklılık gösteriyor. Emniyet Genel Müdürünün halen 7 bin olan ek göstergesi değişmiyor. Teftiş Kurulu ve Polis Akademisi Başkanı ile İstanbul, Ankara ve İzmir Emniyet Müdürlerinin ek göstergeleri 4 bin 300’den 6 bine çıkarılıyor. Daire başkanı ve 1. sınıf emniyet müdürlerinin ek göstergeleri de 3 bin 600’den 5 bine yükseliyor. Polis memuru ile 2. sınıf emniyet müdürü arasındaki personelin göstergeleri de 3 bin 600’e kadar yükseliyor. Teklifler, TBMM İçişleri ve Plan Bütçe Komisyonları ile Genel kurulda ele alınacak…

Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs