En Sıcak Konular

Bakan Ergün: 2023'te yeni bir Türkiye olacak

19 Mart 2012 10:40 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ''2023'te yeni, muhteşem bir Türkiye inşa edilmiş olacak'' dedi.

Bolu 17 Temmuz Kapalı Spor salonunda düzenlenen AK Parti 4. Olağan Kongresi'ne katılan Ergün yaptığı konuşmada, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümüne değindi.

Çanakkale Savaşının çok büyük bir savaş olduğunu ifade eden Ergün, ''Orada çok ibretlik olaylar vardı. Onun için çocuklarımız mutlaka Çanakkale'yi görmeli. Çanakkale'de Anadolu'nun mayası var, bu toprakların hamuru var. En uzak coğrafyalardan, farklı etnik yapılardan, hatta farklı dini inanışlara sahip, bu vatan için bir araya gelmiş olan insanlar var. Onun için Çanakkale'nin her yönüyle önemsenmesi gerekir'' dedi.

Bakan Ergün, şöyle devam etti:

''Bosnalı Mehmet de orada, Erzurumlu, Bolulu Mehmet de orada. Bağdatlı Mehmet de Şamlı Mehmet de orada. Hepsi koyun koyuna. Onun için bu memleket alelade bir memleket değildir. Bu millet herhangi bir millet değildir. Tarihte çok rol oynamıştır. Gelecekte de çok büyük rol oynayacaktır. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz.''

Ergün, AK Parti'nin Türkiye'ye büyük hizmetler yaptığını anlatarak, ''9,5 yıldır ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetlerimiz 2023 yılına kadar devam edecektir. Çünkü 2023'te yeni muhteşem bir Türkiye inşa edilmiş olacak. Ekonomide, siyasette çok büyük bir güç haline gelmiş olacak Türkiye'' diye konuştu.

Herkesi ısıtan, herkesi aydınlatan bir Türkiye hedeflediklerini kaydeden Ergün, Türkiye'nin bu istikamette ilerlediğini vurguladı.

Ergün, ekonomide yaşanan gelişmelere de değinerek, ''10 yıl evvel bizim paramızın yanında 6 tane sıfır vardı. Bir parada ne kadar sıfır olursa, o para o kadar sıfırdır. Biz o sıfırların hepsini attık. Paramız para oldu. Bu çok büyük bir değişim. Evrim niteliğinde bir şey. Çok kolay yapılabilecek bir şey değil. Ama bunu AK Parti başardı. Ama bakıyoruz ne olacak bunlar normal işler. Normal işler değil. Çok büyük işlerdi bunlar ekonomide. Bunlar başarıldı'' dedi.

Türkiye'nin IMF ile olan anlaşmalarını ekonomisini iyiye götürerek neticelendirdiğini vurgulayan Ergün, Türkiye'nin gerçekleştirdiği durumu kalkınmış bazı ülkelerin bile başaramadığını ifade etti.

-''Türkiye'de 5 milyon konut yapıldı''-

Ergün, Türkiye'nin etrafındaki olumsuz gelişmelere rağmen ekonomisi dimdik ayakta olan, ihracatı ve üretimi artan bir ülke haline geldiğine işaret ederek, ihracatın 36 milyar dolardan 135-140 milyar dolar seviyelerine, üretimin 230 milyar dolardan 750 milyar dolar seviyesine çıktığını kaydetti.

Türkiye'nin ekonomi sıralamasında da aşama kaydederek, dünyanın 16.-17. büyük ekonomisi haline geldiğine dikkati çeken Ergün, şöyle devam etti:

''Bunların topluma yansıması oldu mu? Tabi ki oldu. Bir çok insan bu kalemde ev sahibi oldu. Neden vadeler uzadı, ödenebilecek taksitler haline dönüştü? Finansman imkanları arttı. Ev sahibi olma hayaliyle yaşayan birçok insanımız Türkiye'nin her yerinde ev sahibi olabilme imkanına kavuştu. TOKİ, 500 bin konut yaptı. Türkiye'de bu arada 5 milyon konut yapıldı. Peki sadece 500 bin mi yapıldı? Özel sektör ve kamu, 5 milyon yeni konut inşa etti 10 yılda''

-''Eğitimde büyük hizmetler görüldü''-

Eğitimde Türkiye'nin ilerlediğini anlatan Ergün, şunları kaydetti:

''100 binlerce derslik yaptık. Bilgisayar sınıfları yaptık. Çocuklarımız şimdi daha iyi okullarda okumaya başladılar. Yeterli mi? Hayır. Yapılacak daha çok işimiz var. 2023'ün Türkiye'si muhteşem olacak. Şimdi Fatih Projesi ile bütün çocuklarımız artık daha farklı bir eğitim modeline geçiyorlar. Eğitimde çok büyük hizmetler görüldü.''

Ergün, sanayicilerin çalışacak nitelikli personel bulamamaktan yakındığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Eğitim sistemimizi tahrip edenler, şimdi eğitim sistemindeki değişikliklere itiraz ediyorlar. Ya kardeşim eğitim sistemini tahrip eden sizsiniz. '28 Şubatçıların emir ve talimatlarını yerine getireceğiz' diye bütün mesleki eğitimi yok ettiniz. Bak kaç gündür sanayicilerimizle beraberiz adamlar diyor ki 'çalıştıracak meslek sahibi adam bulamıyoruz, makinelerde çalıştıracak adam bulamıyoruz.' Niye? Meslek liseleri köreldi. Meslek liselerinde öğrencilerin kalitesi zayıfladı. İyi öğretmenler meslek liselerinden kaçtı. Niye çünkü önünü kestiniz. İmam hatiplilerin önünü keselim derken, herkesin önünü kestiniz. Kardeşim ne imam hatiplinin önünü kes ne başkasının. İşiniz, gücünüz ön kesmek zaten. Başka bir işiniz yok. Onun önünü keselim, bunun önünü keselim, siyasetin önünü keselim, AK Parti'nin önünü keselim. Ya siz bir de tutun, bir şeyin önünü açın.''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin 2023 vizyonuna ilişkin, ''Türkiye, o gün bugüne göre siyasette de ekonomide de daha güçlü olacak çünkü o gün çok daha şey yapma imkanına sahip olacağız'' dedi.

Partisinin Bolu 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği 4. Olağan Kongresi'ne katılan Ergün, Türk milletinin eğitimin 12 yıla çıkarılmasına itiraz etmediğini, herkesin çocuğunu okutmak istediğini söyledi.

Anne ve babaların çocuklarını üniversiteye de göndermek istediklerini ifade eden Ergün, ''Üniversiteye nasıl gidecek? Liseyi bitirdikten sonra gidecek, 12 yıl okumaz ise liseyi bitiremez. 4 yıl da üniversite okuyacak, olacak 16 sene. 'Çocuğum yüksek lisans, doktora yapsın' diye uğraşıyor insanlar. Oldu mu sana 20 sene? İnsanlar mümkün olsa çocuklarını 20 sene okutmak istiyorlar'' diye konuştu.

''Yanlışları dik duruşumuz ile hallettiysek siyasete müdahale etmek, darbe yapmak, muhtıra vermek, iktidar partisini kapatmaya çalışmak gibi bir şey kimsenin aklından geçebilir mi?'' diyen Ergün, şöyle devam etti:

''Önümüzdeki yıllarda aklına gelemeyecek bile böyle bir şey... Böyle antidemokratik, hukuk dışı bir şeyin kimsenin aklına gelemeyeceği bir ülke inşa ediyoruz. Birinin aklına gelirse kazara darbe yapmak, muhtıra vermek, iktidar partilerine veya antidemokratik müdahalelerde bulunup kapatmaya çalışmak, o aklına gelen adam durup kendi kendine soracak. 'Benim aklımdan zorum mu var, aklıma nereden geldi böyle şeyler, herhalde aklımdan zorum var, doktora görüneyim' diyecek. Böyle bir Türkiye inşa etmemiz lazım, onu inşa ettik.''

2023 yılında Türkiye'nin milli gelirini 750 milyar dolardan 2 trilyon dolara çıkaracaklarını belirten Ergün, ihracatın 500 milyar dolar olacağını ve Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi haline geleceğini söyledi.

Türkiye'nin AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı döneminde çok şey kazandığını anlatan Ergün, ''Türkiye, o gün bugüne göre siyasette de ekonomide de daha güçlü olacak, o günün eğitim, sağlık, sosyal güvenlik hizmetleri, yolları, parkları, o günün şehirleri bugünkünden çok daha muhteşem bir değişime tabi tutulacak çünkü o gün çok daha şey yapma imkanına sahip olacağız. İşte AK Parti böyle bir dönüşümü başlatmış bir partidir. Milletle beraber olalım, 2023'ün Türkiye'sini, güçlü muhteşem Türkiye'sini hep birlikte inşa edelim. Önümüzdeki 10 yılı da Allah'ın izniyle hep birlikte inşa edeceğiz. Yeter ki birliğimizi, bütünlüğümüzü halkla devam ettirelim'' dedi.

Kongrede 521 delegeden 362'sinin oyunu alan Ömer Sayın yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday İsmail Gezgin ise 156 oy aldı.

AA

Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,493 µs