En Sıcak Konular

Kurtulmuş, darbeye karşı kesin çözüm istedi

18 Mart 2012 19:58 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Öyle bir düzen kuralım ki bir daha hiç kimse aklının ucundan bir andıç yazmayı dahi geçiremesin'' dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Öyle bir düzen kuralım ki bir daha hiç kimse aklının ucundan bir andıç yazmayı dahi geçiremesin'' dedi.

Partisinin Kazan İlçe Teşkilatının kongresinde konuşan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin geçmiş karanlık noktaları aydınlatılmadan, karanlık odaları deşifre edilmeden sandıktan kim çıkarsa çıksın, Türkiye'nin karanlık odasının iktidar olacağını ifade eden Kurtulmuş, bunun için önce Türkiye'nin geçmişinin temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, konuşmasında şunları kaydetti:
''Bakıyorsunuz ki Türkiye'de herkes, kendisini ilgilendiren noktalar üzerinde duruyor. Sivas olayları, Dersim olayları, Uludere olayları, Maraş olayları, Çorum olayları, Malatya olayları, İstanbul'daki Gazi olayları. Bütün bu karanlık noktalarda herkes kendisi için neyi önemli görüyorsa onu söylüyor. Onun üzerinde duruyor. Halbuki bunların hepsi önemlidir ve çözülmelidir.

Dersim'i çözemezseniz Uludere'yi de çözemezsiniz. Siz Sivas olaylarının hakikatini ortaya çıkaramazsanız, İstanbul'daki Gazi olaylarının hakikatini de ortaya çıkaramazsınız. Türkiye'deki binlerce faili meçhul cinayeti ortaya çıkaramazsanız, rahmetli kardeşimiz Muhsin Yazıcıoğlu cinayetini de aydınlatamazsınız. Bütün bu karanlık noktaların aydınlatılması lazımdır. Bunun için de Türkiye'de herkesin hesap verebileceği bir düzenin kurulması gerekir.''

Partisinin 28 Şubat'la ilgili bir suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, ''Öyle bir düzen kuralım ki, bir daha hiç kimse aklının ucundan bir andıç yazmayı dahi geçiremesin. Bir daha hiç kimse olağan üstü bir dönem oluşturmayı aklından geçiremesin. Tanklarını kışlanın dışına çıkarmaya asla niyet edemesin. Ya da askerin postalının karşısında selam duracak köşe yazılarını yazamasın. Bunu kurmanın yolu lafla peynir gemisini yürütmek değil, Türkiye'nin sistemini demokratik bir hale getirmektir. Onun için de bütün karanlık noktaların aydınlatılması lazımdır. Nereye ve kime kadar gidiyorsa arkalarından kim varsa hepsinin aydınlatılması lazımdır. Bütün bunları bizden daha net bir şekilde söyleyen yok.

Peki geleceği nasıl düzelteceğiz. Hem kirli karanlık noktaları aydınlatacağız hem de Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olmasını sağlayacağız. Bunun bir cümle cevabı. 12 Eylülün kayığından ineceğiz. 12 Eylül kayığından inmeden demokratikleşmenin sağlanması mümkün değildir. 12 Eylül kayığından inmek için 12 Eylül Anayasasını değiştireceğiz'' diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kurtulmuş, bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını savunarak, ''12 Eylül anayasasını değiştirmek için seçilmiş olan parlamento, seçileli daha bir sene olmasına rağmen bu konuda hiç bir şey yapamadıkları gibi, her vesileyle bin türlü kavga çıkarmayı başarıyorlar. Onun için buradan bütün partilere sesleniyorum, kavgayı bırakın. Millet sizden yeni anayasa yapmanızı bekliyor'' dedi.

Suriye konusuna da değinen Kurtulmuş, ''Suriye meselesiyle bölgede Şii Sünni kavgası çıkarmak istiyorlar. Açıkça söylüyorum Türkiye'nin Suriye konusunda bir dış müdahale yapmaması gerekir. Bu bir intihar olur. Bölgede bir mezhep kavgasının başlangıcı demek olur'' diye konuştu.

 

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs