En Sıcak Konular

Günay'a Putin'den sürpriz telefon

18 Mart 2012 13:09 tsi
Turizm Fuarı için Moskova'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Rus meslektaşı, “Telefonda Başbakan Putin var, seninle konuşmak istiyor" sözlerine önce şaşırdı sonra telefonu alarak Putin'le konuştu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün kapılarını 7.kez açan Uluslararası Turizm Fuarı İntourmarket-2012 için fuarın yapıldığı Krokus Expo Fuar Merkezi’ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rus meslektaşı Vitali Mutko ile sohbet ettiği sırada Rus bakanın cep telefonu çaldı.

Telefonuna cevap veren Rus Bakan Mutko, Ertuğrul Günay’a, “Telefonda Başbakan Putin var, seninle konuşmak istiyor"dedi. Önce şaşıran Günay, daha sonra telefonu alarak Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin'le yaklaşık bir dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı. Telefon konuşmasından dolayı son derece memnun olduğu gözlemlenen Günay, bu memnuniyetini Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı ile “Ortak Eylem Planı" imza töreni sırasında şu sözlerle dile getirdi: “Biraz önce paylaştığım bir onuru da kamuoyumuzla paylaşmak isterim. Rusya Turizm Bakanı ile konuşurken, Sayın Rusya Başbakanı Putin telefonla bana da hoş geldiniz deme nezaketinde bulundu ve benim vasıtamla da Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’a en iyi dileklerini iletmemi söyledi. Bu benim için son derece güzel ve onur verici bir davranıştır. Buna teşekkür ediyor ve sizinle paylaşmak istiyorum."

“ORTAK EYLEM PLANI" iMZALANDI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Türkiye ile Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı arasında imzalanan “Ortak Eylem Planı" imza törenine katıldı. BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Başkanı Taleb Rifai’nin de bulunduğu törende, anlaşmaya Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan imza atarken, Rusya adına ise Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov imzaladı.

'RUSYA TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ'
İmza töreni sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, “Bugün ülkelerimiz arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Rusya Türkiye turizmi için çok önemli ülkelerden birisi. Sadece turizm için değil, ticaret ve siyaset alanında da aramızda çok yakın işbirlikleri var. Bu işbirlikleri olumlu bir çerçevede hızla gelişmesini arzu ediyoruz" dedi.

'TÜRKİYE İLK 10 ARASINDA'
Türkiye’nin Dünya turizminde hızla gelişen ülkelerinden birisi olduğunu söyleyen Bakan Günay, Türkiye'nin dünyada hem turist sayısı itibariyle hem de turizm geliri itibariyle ilk on ülke arasında yer aldığını söyledi. Günay, bu gelişimde Rusya’nın çok büyük bir katkısı olduğunun altını çizdi.

ntvmsnbc


Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs