En Sıcak Konular

KCK'dan BDP'ye Nevruz talimatı

18 Mart 2012 11:04 tsi
KCK'dan BDP'ye Nevruz talimatı Nevruz Bayramı'nın 21 Mart yerine 18 Mart günü kutlanması programının terör örgütü KCK'nın isteği olduğu iddia edildi.

Diyarbakır Valiliği'nin BDP'nin 18 Mart Pazar günü kutlamak istediği Nevruz Bayramı'nın 21 Mart'ta kutlanmasının uygun görüldüğünü açıklamasının ardından toplantı yapan BDP'lilerin bunu kabul ettiği ancak KCK'nın "Nevruz 18 Mart'ta kutlanacak." diyerek emir verdiği iddia edildi.

Diyarbakır Valiliği, BDP'nin Diyarbakır'da 18 Mart Pazar günü kutlamak istediği Nevruz Bayramı'na izin vermedi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Nevruz'un kendi özel tarihi olan 21 Mart'ta kutlanması, her bir milli ve dini günün kendi tarihlerinde kutlandığı gibi, daha da anlamlı olacaktır." dedi. Bunun üzerine İstanbul ve Diyarbakır'da iki toplantı yapan BDP, 'gerginlik çıkmaması' için kutlamaları 21 Mart'ta yapmak istediğini dile getirdi. Ancak terör örgütü KCK'nın 'halkın kutlamayı pazar günü yani 18 Mart'ta istediğini' iddia ederek buna karşı çıktığı öğrenildi. KCK'nın BDP'lilere "Nevruz pazar günü kutlanacak. Başka da bir açıklama yapmayın." şeklinde emir verdiği ileri sürülüyor. Örgütün baskısı üzerine BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Nevruz programında bir değişiklik olmayacağını, kutlamaların İstanbul'da Kazlıçeşme'de pazar günü yapılacağını dile getirdi. Diyarbakır'da ise önce BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt daha sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, basın toplantısı düzenleyerek Nevruz Bayramı'nın önceden belirlendiği gibi pazar günü kutlanacağını açıkladı. Terör örgütü KCK'nın Nevruz Bayramı'nı yeniden diriliş olarak gördüğü, olayların çıkması için planlar yaptığı iki hafta önce ortaya çıkmıştı.

YÜKSEKOVA'DA EYLEM HAZIRLIĞI

Terör örgütünün Kandil'den gelen talimatlar doğrultusunda Hakkâri'deki Nevruz kutlamalarını kana bulayacağı öğrenildi. Örgütün Yüksekova ve Şemdinli sorumlusu olan 'Yılmaz Kürdo' kod adlı Yusuf Saydut'un Yüksekova'da bulunan KCK üyelerine eylem talimatı gönderdiği ve Nevruz'un kutlandığı yerde bombalı veya silahlı eylem yapmalarını istediği ileri sürüldü.

Halkın bulunduğu yerlerde bombalı eylem veya silahlı eylem yapmayı planlayan terör örgütünün, eylemlerde kullanacakları patlayıcı maddeleri kaçakçılar aracılığı ile ilçe merkezine sokmak istediği belirlendi.

zaman


 

Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs