En Sıcak Konular

Kumrular olayında çarpıcı detay

18 Mart 2012 09:30 tsi
Kumrular olayında çarpıcı detay
Kıumrular bombacısı PKK/KCK üyesi Ümit A’nın yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Ankara Kumrular Sokak’ta 5 kişinin ölümü, 41 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemi gerçekleştiren PKK/KCK üyesi Ümit A’nın yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Şifreli dinleme kararı alınırken saldırganı TV’de gören teyzenin Ümit A’nın halasını arayarak, “Kız şu bizim Ümit değil mi“ diye sorduğu belirlendi.

1 EKİM’DE TAKİBE ALINDI

Ankara’da Eylül 2011’de Kumrular Sokak’taki bombalı saldırıyı düzenleyen zanlı, olaydan bir hafta sonra tespit edilebildi. Adana’da saklandığı hücre evinden kaçmak isterken yakalanan ve emniyet sorgusunda, “O kişi ben değilim, yanılıyorsunuz“ diyen bombacıya yönelik savcılık ve emniyetin ilginç bir yönteme başvurduğu öğrenildi. Savcılık, emniyetin Ümit A’ya ilişkin görüntüleri paylaşmasının ardından yurt genelinde şifreli kelimelerle teknik dinleme başlattı. Bu sırada Ümit A’ya ilişkin görüntüleri TV’de gören teyzesi ve halasının, “Kız şu bizim Ümit değil mi? Evet, evet o“ şeklindeki konuşmaları tespit edildi. Video teknik takip yöntemiyle zanlıyı tespit eden savcılık, bağlantılarını deşifre etmek için 1 Ekim 2011’den itibaren Ümit A’yı izlemeye aldı.

7 AY CEPLE KONUŞMADI

Kumrular saldırısına yönelik soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği’nin ’Kumrular saldırısını gerçekleştiren muhbirdi’ iddiasını da araştırdığı bildirildi. Öte yandan Ümit. A’nın saldırıdan 7 ay öncesinde cep telefonu kullanmayı bıraktığı belirlendi. Saldırganın savcılık ifadesine hazırlanarak geldiği vurgulanırken emniyet ifadesinde ise rahat tavırlarının dikkat çektiği öğrenildi.

‘KAMPTA BERABERDİK’

Başkent’te iki ayrı bombalı eylem düzenleyen Ümit A’nın saldırı talimatını ve plastik patlayıcıları PKK/KCK’nın Diyarbakır kırsal alan sorumlusu ’Doktor’ kod adlı teröristen aldığı belirlendi. Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ailesi tarafından evlatlıktan reddedilen Ümit A. geçen hafta tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Hızlı trene bomba koymaya teşebbüs eden bir diğer terörist Kumrular bombacısıyla Diyarbakır kampında beraber olduklarını itiraf etmişti.
 
bugün


Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,027 µs