En Sıcak Konular

Nobelli gazeteci: Türkiye'nin sorumluluğu büyük

17 Mart 2012 19:47 tsi
Türkiye'nin Arap Baharı ülkelerini mutlaka desteklemesi gerektiğini dile getiren Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli gazeteci yazar Tevekkül Karman, Türkiye'nin Suriye halkının korunmasında büyük sorumluluklar taşıdığını bildirdi.

Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli gazeteci yazar Tevekkül Karman, aldığı Nobel barış ödülünün, kadının karar alma noktasında söz sahibi olması gerektiğini, kadının despotlara karşı ön saflarda mücadele için yer alabileceğini gösterdiğini söyledi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün davetlisi olarak Karaman'a gelen Karman, Polisevi'nde onuruna verilen yemeğe katıldı.

Burada Karamanlı yerel sanatçı Ekrem Çakıcı'nın söylediği Yemen türküsünü dinleyen Karman, ülkesine ait marşları söyledi.

Kendisine gösterilen sıcak ilgi ve alakaya teşekkür eden Karman, Türkiye'de kendisini ailesinin içindeymiş gibi hissettiğini belirtti.

Yemen halkının Türk halkıyla her zaman beraber olduğunu ifade eden Karman, şunları kaydetti:

''Birçok Yemenli de zaten Türk asıllı. Ben aslımın Karamanlı olduğuna inanıyorum. Aslım Karamanlı olmasa bile, isim benzerliği de olsa ben şuna inanıyorum; biz bir İslam ümmeti olarak tek ümmetiz. Yemenlilerin düşüncelerinde Türkiye'nin her zaman yeri var. Yemen Türküsünü duyunca çok sevindim. Türkünün teması biraz hüzün, biraz evlat özlemi olmasına rağmen, türkü birbirimize ne kadar yakın bağlı olduğumuzu gösteriyor. Ben çok iyi bir geleceğin bizi beklediğine inanıyorum. Aynı zamanda bundan sonra Yemen'le Türkiye'yi, özellikle Karaman'ı içine alacak şekilde yeni türküler yazacağız. Karaman artık Türkiye ile Yemen arasında bir irtibat noktası teşkil etmektedir. Yapıyı, sevgiyi her şeyi gösteren şarkılar yazacağız. Biz artık tek halkız.''

Türkiye'nin Arap Baharı ülkelerini mutlaka desteklemesi gerektiğini dile getiren Karman, Türkiye'nin Suriye halkının korunmasında büyük sorumluluklar taşıdığını bildirdi.

Bir gazetecinin, aldığı ödülün Müslüman kadınlar için önemiyle ilgili sorusu üzerine Karman, ''Benim bu ödülü almam bizim için çok önemliydi. Bu ödül şunu gösterdi; aslında kadının rolü bildiğimiz klasik rol değil. Bundan sonra kadının mutlaka ön safhalarda yer alması lazım. Aldığım ödül, kadının karar alma noktasında söz sahibi olması gerektiğini, despotlara karşı ön saflarda mücadele için yer alabileceğini gösterdi'' dedi.



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs