En Sıcak Konular

12 milyar dolarlık davet

17 Mart 2012 16:58 tsi
12 milyar dolarlık davet Ekvator Devlet Başkanı Delgado, 2013'te ülke tarihinin en büyük yatırımına Türkiye'yi davet etti.

Ekvator Devlet Başkanı Delgado, 2013'te ülke tarihinin en büyük yatırımı olan 12 milyar dolarlık Güney Pasifik Rafinerisi'nin inşaatına başlayacaklarını söyledi. Delgado, "Bu yatırım için Türk işadamları ile birlikte çalışmak istiyoruz" dedi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), düzenlediği Türkiye-Ekvator Ticaret ve Yatırım Forumu'nda Ekvator Ekvator Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado'yu ağırladı. Geçlik yıllarında Türkiye'yi ziyaret etiğini kaydeden Delgado, "Çok uzun zamandan beri Türkiye'yi kalbimde taşıyorum' dedi. Ülkesindeki yatırımlar hakkında Türk işadamlarını bilgilendiren Delgado, 2013 yılında ülkesinin en büyük yatırımı olan Güney Pasifik Rafinerisi'ne başlayacaklarını söyledi.

Türk ortak arıyoruz

Bugün gazetesinin haberine göre, petrol ülkesi olmalarına rağmen, petrol türevlerini yurtdışından almak zorunda kaldıklarını ifade eden Delgado, "12 milyar dolar büyüklüğündeki yatırım için Türk işadamları ile çalışabiliriz" dedi. Ülkesinde 8 HES'in inşaatına başladıklarını yeni HES yatırımı için de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Delgado şu bilgileri verdi:

Ayrıca gemi inşaatı ve madencilik alanında yatırımlarımız olacak. Bu alanlarda Türk ortaklar arıyoruz. Sadece madencilik sektörüne 5 yılda 5 milyar dolar yatırım planımız var."

Milyar dolara çıkalım

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da iki ülke arasındaki mesafenin uzak olmasına karşın kalplerin birlikte olduğunu kaydetti. Çağlayan, karşılıklı sevginin ticaret hacmine yansımadığını belirterek, "İki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi 153 milyon dolar. Bunu milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İki ülke arasında imzalanacak kalkınma ve ticaret anlaşması ile bu rakama ulaşabiliriz" dedi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral de Ekvator'un Latin Amerika'ya açılımın anahtar ülkesi olduğunu bildirdi.
Bu arada, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde 'Türk-Ekvador İş Konseyi' kuruldu.

Bayrağınızda 4 takımımız var

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konuşmasında üzerinde kartal arması yer alan, sarı, kırmızı ve lacivert renkteki bayrağa dikkat çekti. Çağlayan, "Ekvator bayrağı, Galatasaray, Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nun renklerine sahip. Ayrıca Beşiktaş'ın kartal simgesi de var. Bayrağınız Türk halkının gönlüne girdi" dedi.

Toplantının yapıldığı salon Ekvator'dan gelen güllerle süslendi. Bakan Zafer Çağlayan ve Rızanur Meral, Rafael Vicente Correa Delgado'ya altın varaklı vazo hediye etti. 

Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs