En Sıcak Konular

Şehitlerimiz için Kabil'de tören

17 Mart 2012 16:55 tsi
Şehitlerimiz için Kabil'de tören Afganistan'da yaşanan helikopter kazasında şehit olan 12 Mehmetçik için bugün Kabil Uluslar arası Havalimanı'nda askeri tören düzenlendi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları önünde düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitlerin isimleri ve özgeçmişleri teker teker okundu. Ardından Kur'an-ı kerim okunarak şehitler için dua edildi. Cenazeler daha sonra Türkiye'ye getirilmek üzere askeri bir uçağa yerleştirildi.

ANKARA GARNİZONU'NDA TÖREN DÜZENLENECEK
Şehitlerin naaşını taşıyan uçak, bugün akşam saatlerinde Ankara'ya ulaşacak. Şehitler, otopsi işlemlerinin ardından Ankara Garnizon Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından son yolculuklarına uğurlanacak. 5 şehit Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde, 7 şehit ise memleketlerinde defnedilecek.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ AÇIKLANDI
Afganistan'da Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerin tamamının isimleri belli oldu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Türk Bölge Komutanlığı'na bağlı Sikorsky UH-60 tipi helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin isimleri açıklandı.
Şehitler olanlar arasında 4 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehitlerin isimleri ve rütbeleri şöyle:

- Serkan Doğan (Personel Binbaşı)
- Mithat Çolak (Mühendis Binbaşı)
- Şükrü Bağdatlı (Hava Personel Binbaşı)
- İsmail Cem Yakınlar (İstihkam Binbaşı)
- Adil Erdoğan (Kara Pilot Yüzbaşı)
- İlker Aydın (İkmal Yüzbaşı)
- Murat Yıldız (İkmal Üsteğmen)
- Tahsin Barutçu (Kara Pilot Üsteğmen)
- Okan Melikoğlu (İkmal Üsteğmen)
- Salih Helvacı (Sağlık Kıdemli Başçavuş)
- Mehmet Akbaş (U/H. Teknisyen Kıdemli Üstçavuş)
- Önay Vurucu (Piyade Uzman Çavuş)

Ordu'da iki şehit

Şehit subaylardan Binbaşı Mithat Çolak, Yüzbaşı İlker Aydın, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Başçavuş Salih Helvacı'nın naaşı Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.
Binbaşı Serkan Doğan Tekirdağ Muratlı'daki aile mezarlığına, Binbaşı İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir Garnizon Şehitliğine, Binbaşı Şükrü Bağdatlı memleketi Fatsa'nın Bolaman beldesindeki aile mezarlığına, Üsteğmen Okan Melikoğlu Ordu Boztepe'deki aile mezarlığına, Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliğine, Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Karskapı Şehitliğine, Üsteğmen Murat Yıldız İzmir Kadifekale Şehitliğinde defnedilecek.

''AFGANİSTAN'A HEM KAZA KIRIM EKİBİ HEM DE SAVCIMIZ GİTTİ''
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan'da helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olmasıyla ilgili olarak, 'Afganistan'a hem kaza kırım ekibi, hem de savcımız gitti'' dedi.

Kentte 2 gündür temaslarda bulunan Bakan Yılmaz, bir mağazanın açılışını yaptı. Mağazayı gezen Yılmaz, bir süre vatandaşlarla sahbet etti.

AK Parti Sivas Teşkilatının kahvaltısına da katılan Yılmaz, daha sonra Teknikerler Birliği Sivas Şubesinin açılışını yaptı. Birlik Genel Başkanı Ertan Kılıç'ın, teknikerlerin taleplerini içeren dosya verdiği Yılmaz, ''Gerçekten Türkiye bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya gidecekse, teknik gelişimini tamamlamak zorundadır. Bu hem mühendisler hem de tekniklerle beraber olacaktır'' dedi.

''Allah bir daha böyle olayı, acıyı ne bize ne de bir başka millete yaşatmasın''

AK Parti Sivas Teşkilatının düzenlediği Siyaset Akademisine de katılan Yılmaz, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

''Afganistan'da düşen helikopterle ilgili arıza şüphesi var şu anda. Son gelişmeler nelerdir'' şeklindeki soruya Yılmaz, şöyle cevap verdi:

''Oraya, Afganistan'a hem kaza kırım ekibi hem de savcımız gitti. Dolayısıyla askeri bir uçakla Genelkurmay Başkanlığımız tarafından gönderildi. Bu kaza kırım heyeti, teknik bir raporu araştıracak, getirecek. Dolayısıyla o raporun sonucunu bekleyelim ve rapor alındıktan sonra da milletimize de gerçek neyse o ise açıklanacaktır. Bu arada hem Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta hem Yunanistan Savunma Bakanı hem de Afganistan Savunma Bakanı arayarak baş sağlığı dileklerini iletti. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sonsuz sabırlar diliyorum. Allah bir daha böyle olayı, acıyı ne bize ne de bir başka millete yaşatmasın diyorum.''

Bir basın mensubunun ''İlk etapta saldırı mı var denilmişti, ama böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil galiba'' şeklinde ifadesi üzerine Yılmaz, ''Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil, en azından orada birebir gören halk vardı, televizyon haberlerinde gösterildi. Herkes de çok net olarak söylerdi, öyle bir şey olsa. Dolayısıyla bir kişide değil, aklı başında da insanlar. 4-5 kişi söyledi. Dolayısıyla da kaza kırım raporunu bekleyeceğiz. Ancak sizin dediğiniz olay o canlı görgü şahitlerinin anlattıklarına göre şu an için varit değildir'' dedi.

Afganistan'daki helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olması nedeniyle bazı programlarını iptal eden Bakan Yılmaz, Sivas Valiliği önünden Vali Ali Kolat ve öteki yetkililer tarafından karayoluyla Ankara'ya uğurlandı.

Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs