En Sıcak Konular

Sınırdaki kamplarda 'Muhaberat' korkusu

17 Mart 2012 12:38 tsi
Sınırdaki kamplarda 'Muhaberat' korkusu

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin en büyük korkusu Muhaberat. Kamplarda Esad'ın adamlarının olduğu iddia ediliyor



Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınanların, Esad yanlısı 'gizli istihbarat servisi' üyelerince fişlendiği öne sürüldü.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulan çadır kentteki sığınmacılar, Esad karşıtı gösteri yaparken, üzerine Suriye bayrağını simgeleyen atkı takan bir kişinin eylemcileri tek tek kayıt altına alması dikkat çekti.

Suriye'de gerilim tırmanıyor, çatışmalarsa şiddetini artırıyor. Ülkedeki olaylardan kaçanlarsa Türkiye'ye sığınıyor. Kendi imkanlarıyla Türkiye-Suriye sınırına yerleşen sığınmacılarsa Hatay'ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kurulan çadır kentlere yerleştiriliyor.

Başta barınma olmak üzere yiyecek, gıda ve giyecek gibi ihtiyaçları karşılanıp, sağlık hizmeti sunulan mülteciler, yaptıkları eylemlerle de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a tepki gösteriyor. Söz konusu eylemlerde Suriye ve Türk bayrakları taşıyan sığınmacılar, Türkiye'ye ve özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunuyor. Esad aleyhine sloganlar atan Suriyeliler, Esad'ın istifa edip, koltuğun devretmesini istiyor.

EYLEMCİLERİ TEK TEK GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan, Suriye'deki olaylardan kaçıp Türkiye'ye sığınanlarınsa Esad yanlısı 'gizli istihbarat servisi' üyelerince de fişlendiği ve adım adım takip edildiği öne sürüldü. İsmini vermek istemeyen bir Suriyeli, söz konusu istihbaratçıların aileleriyle birlikte çadır kentlere yerleşerek, 'sığınmacı' imajını vermeye çalıştığını ve özellikle muhaliflerin her adımını takip ederek, Suriye'ye bilgi verdiğini öne sürdü.

Bu iddialar çadır kentlerde Suriyeli sığınmacılar arasında endişeye neden olurken, Reyhanlı ilçesindeki çadır kentte eylem yapan Suriyelileri, elindeki kamerayla tek tek görüntüler ve üzerinde Suriye bayrağını simgeleyen atkı bulunan bir kişi dikkat çekti.

İHA muhabirlerinin kendisini görüntülediğini fark eden söz konusu şahıs, kameramanlara tepki gösterip, çadır kente girerek izini kaybettirdi



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs