En Sıcak Konular

Esed'in akıl hocası bakın kim çıktı

16 Mart 2012 15:08 tsi
Suriye lideri Beşşar Esed'in kayınpederi Fawaz Akhras'in, isyanlara yönelik uygulanan baskıyı meşru göstermek ve uluslararası medyayı yönlendirme gibi konularda damadına tavsiyelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Guardian gazetesinin ele geçirdiği Esed ailesinin özel elektronik posta yazışmalarında, Esma Esed'in Londra'da yaşayan kalp doktoru babası Akhras'ın Beşşar Esed'e, ülkedeki isyanların başlamasından bu yana elektronik posta yoluyla farklı tavsiyelerde bulunarak akıl hocalığı yaptığı ortaya çıktı.

Damadı Esed'in özel e-posta adresine gönderdiği bir mesajda Akhras damadına, ayaklanmalara karşı yapılan baskıyı "çevirmesi" gerektiğini söylerken, Suriyeli güçlerin çocuklara işkence yaptığını gösteren görüntülerin gerçeğini yansıtmadığını kanıt göstererek ortaya koyması tavsiyelerinde bulunuyor.

İngiliz-Suriye Topluluğu derneğinin de kurucusu olan 66 yaşındaki Fawas Akhras'ın, daha önce yaptığı "Suriye halkına uygulanan şiddet karşısında dehşete kapıldım" açıklamasının aksine, elektronik postalarda, Esed'e nasıl bir siyaset izlemesi ve medyayı ne şekilde yönlendirmesi gerektiğine ilişkin tavsiyelerde bulunarak damadına manevi destek verdiği görülüyor.

Fawas Akhras, rejime yönelik eleştirileri çürütmede Esed'e yardımcı olacak 13 maddeyi içeren elektronik postada, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki toplam ölü sayısı konusunda neden endişe ettiğinin sorgulanması gerektiğini söyleyerek, Libya'da BM'nin müdahalesine kadar 60 binin üzerinde Libyalının öldürüldüğünü ve toplamda 100 bin aşkın kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatıyor.

Batıyı ikiyüzlü olmakla suçlayan Akhras, Londra isyanlarında ve Wall Street protestolarında polisin protestoculara şiddetle karşılık vermesi karşısında kimsenin sesini çıkarmadığını ancak damadının protestoları bastırmasını herkesin eleştirmesini bu "iki-yüzlü davranışa" örnek olarak göstererek Esed'in katliamını meşrulaştırmaya çalışıyor.

Akhras damadına ayrıca, Arap Baharı'nda devrim yapan ülkelerin meclis kurmayı bile beceremediklerini vurgulamasını; Batı'nın Guantanamo, Ebu Garib'de birçok kişiye işkence yaptığına dikkat çekmesini ve Suriye devlet televizyonunun fan sayfasının Facebook'dan kaldırılarak "ifade hürriyetine" darbe vurulduğunun altının çizilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

İngiliz Guardian gazetesi, Suriye lideri Beşşar Esed ve eşi Esma Esed'in kişisel elektronik posta adreslerinden yaptıkları yazışmaları dün yayımlamaya başlamıştı. Muhaliflerin kurduğu "Devrim Yüksek Konseyi" adlı bir grubun ele geçirdiği 3 bine yakın elektronik posta, kendi halkını acımasızca katleden Suriye liderinin zevk-ü sefa içinde yaşamına devam ettiğini ortaya çıkardı.

Yazışmalarda Suriye liderinin ülkedeki isyanları bastırmak için İran'dan tavsiye aldığı ve defalarca söz verdiği reformları gerçekleştirme konusunda alaycı bir tavır sergilediği de görülüyor.

Kaynak: Cihan 

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs