En Sıcak Konular

'İstanbul'un kültür merkezi olması hedeflenmeli'

16 Mart 2012 14:47 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "İstanbul Shopping Fest 2012"nin tanıtım toplantısına katıldı..

İstanbul'u bölgede alışveriş ve eğlence merkezi haline getirmeyi hedefleyen "İstanbul Shopping Fest" projesinin bu yıl ikincisi düzenleniyor. 9-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısı TİM Maslak Center'da yapıldı. Toplantıya Bakan Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve sektör temsilcileri katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Bakan Günay, Türkiye'nin geçtiğimiz yılı dünya turizminin belirlediği rakamların iki katı bir sonuçla kapattığını belirterek, "Geçen yıl 28,5 milyondan 30 milyona geçeriz diyorduk. 31 milyon 500 bin ile rakamı kapattık İstanbul'da yüzde 15 bir artış sağladı ve 8 milyon rakamını gördü. Yakın bir gelecekte İstanbul'da 10 milyondan fazla turisti ağırlayacağız. Asgari hedefimiz İstanbul için 10 milyondur. Önemli olan yabancı kredi kartıyla olan harcama önceki yıla göre yüzde 38 arttı.

Kitap fuarlarında turizm etkinliklerine kadar İstanbul ismini, İstanbul'un bu çağrısını dünya ile paylaşmaya çalışacağız. İstanbul'un bir alışveriş merkezi olması kadar bir kültür merkezi olması da ihmal etmememiz gereken bir hedeftir. Gerçekten şairin söylediği gibi yekpare dünyanın feda edebileceği emsalsiz bir şehir olmanın, o imparatorluklar dönemindeki emsalsiz şehir olmanın yerine tekrar ulaşabilsin" dedi.

Konuşmasında Yahya Kemal'in, "Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul. Görmediğim, gezmediğim hiçbir yer. Sadece bir semtini sevmek bile ömre bedel. Ömrüm oldukça gönül tahtıma kurul" sözlerini hatırlatan Bakan Günay, salondakilerden büyük alkış aldı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ise, bu yıl 20 milyon hibe destekle turizm sektörünü desteklediklerini belirterek, "Bu yıl Kalkınma Ajansımızın 20 milyon lirasını turizme ayırdık. Sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar bize iyi projelerle gelsinler hibe olarak parasal destek sağlayalım" dedi.

Mehmet Büyükekşi ise bu yıl 7 milyarlık ciro yakalamayı hedeflediklerini belirterek, "Festival sayesinde geçen yıl ticaret hacmi yüzde 41 arttı. Böylelikle bir noktada 8 milyarlık bir ciro yakalandı" diye konuştu.

Öte yandan, program sonrasında katılımcılar, festivali simgeleyen alışveriş çantalarıyla fotoğraf çektirdi. Çantanın boş olması Bakan Günay'ı güldürdü.

Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,212 µs