En Sıcak Konular

Bakan Şahin Nevruz tarihinde net konuştu

16 Mart 2012 14:38 tsi
İstanbul'dan sonra Diyarbakır Valiliği de Nevruz kutlamalarının Pazar günü yapılmasını yasakladı. Yasaklar İçişleri Bakanı Şahine soruldu. Şahin 'Türkçe söylüyoruz' dedi.

İstanbul'dan sonra Diyarbakır Valiliği de Nevruz’un Pazar günü kutlanmasını yasakladı. İçişleri Bakanı Şahin, hükümetin gerekli açıklamaları yaptığını belirterek 'Türkçeden başka bir ifadeyle mi söyleyelim?' dedi.

Diyarbakır Valiliği, BDP'nin 18 Mart'ta yapmak istediği Nevruz kutlanmasına izin vermedi.

BDP'ye bu konuda henüz resmi yazı ulaşmazken, BDP Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri konuyla ilgili toplandı. BDP'lilerin basına kapalı toplantısı sürüyor.

ŞAHİN: 21 MART İÇİN İZİN VERİLECEK

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Nevruz kutlamalarına ilişkin, "Nevruz’un günü 21 Mart. Baharla ilgili bir kutlama. 21 Mart bu yıl çarşambaya geliyor. 21 Mart için yapılan başvurulara Valilikler izin vereceklerdir. Valiliklerimiz 21 Mart’ın istismarını önlemek bakımından yaptıkları değerlendirmelerle izin vermemişlerdir. İstanbul Emniyet Müdürümüz ve Valimiz görevinin başındadır. 81 ilin emniyet müdürü ve valisi görev başındadır.Bu yönde geliştirilen spekülasyonun hiçbir temeli yoktur. Gerekli açıklamalar hükümetimiz tarafından yapılmıştır. Türkçeden başka bir ifadeyle mi söyleyelim?" dedi.

ALİLİK: ERTELENMESİ UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR

Diyarbakır Valiliği ise, nevruzun gününde kutlanmasının anlamlı olacağına dikkat çekti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Nevruzun tarihten gelen ve bulunduğumuz coğrafyada yaşayan toplulukların ortak kültür ve geleneğinin bir parçası ve baharın müjdeleyicisi olduğunu vurguladı. Nevruzun yeni bir baharın başlangıcı, bolluk ve bereketin sembolü olarak kabul edildiğini ve 21 Mart günü geçmişten günümüze kadar bir bayram havasında kutlandığını hatırlatan vali Toprak, şöyle dedi:

“Nevruz, insanlar arsındaki sevgi ve saygıyı kuvvetlendiren, dargınlıkları unutturan, tüm insanları kardeşçe kucaklaştıran, birlikte yaşama isteğini güçlendiren, inançların serbestçe sergilendiği bir bayram olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle, baharın gelişini ifade eden Nevruz bayramının amacına ve anlamına uygun olarak kutlanması oldukça büyük önem arz etmektedir. Tüm halkımız, her yıl baharın gelişini çeşitli şenliklerle kutlamakta ve bahse konu bu günü mutlu bir şekilde karşılamaktadır. Bu anlamda, her kesimin ortak bayramı olan Nevruzun, tüm halkımız ve vatandaşlarımız tarafından huzur ve güven içinde karşılanması, bu günün en güzel şekilde kutlanmasının sağlanması ve çeşitli etkinlikler düzenlenmesi için gerekli olan emniyet tedbirleri alınmakta ve tüm çalışmalar yapılmaktadır.”

Tüm dünya coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde ve Diyarbakır’da da bayramın coşku ve neşe içerisinde kutlanmasının önem arz ettiğini hatırlatan Toprak, “Bu güzelliklerin, Nevruz bayramının kendi özel tarihi olan 21 Mart’ta kutlanması, her bir milli ve dini günün kendi tarihlerinde kutlandığı gibi, daha da anlamlı olacaktır.2012 yılında kutlanacak olan Nevruz bayramının başvuranların talebi olan 18 Mart tarihi yerine 21 Mart’ta yapılması ve bu tarihe ertelenmesi valiliğimizce uygun görülmüştür”dedi.

Nevruzun huzur ve güven içinde kutlanması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden vali Toprak, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını güven ve huzur içerisinde geçirmesi için her türlü tedbir tarafımızdan alınmaktadır. Bu arada bazı art niyetli gurup ve kesimlerin vatandaşlarımızın bu güzel gününü şiddet ortamına çekmeye, ilimizin huzur ve sükûnunu bozmaya vatandaşlarımızı ve kitleleri kendi yanlış emellerini gerçekleştirmeye yönelik Yasa dışı eylem hazırlığında olduklarına dair bilgiler bulunmaktadır. Valilik olarak vatandaşlarımızın bu güzel günü coşku, neşe ve bayram havası içerisinde geçirmesine karşı oluşabilecek her türlü yasa dışılığa karşı tedbirlerin alınmakta olunduğunu ve hiçbir yasadışı eylem ve kanunsuzluğa fırsat verilmeyecektir.”


Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs