En Sıcak Konular

Gök: TSK'dan ayrılan uzman kamuya giremiyor!

16 Mart 2012 12:11 tsi
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, kanunda yeri olmasına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) kendi isteği ile ayrılan uzman erbaşların, kamuda işe giremediklerini söyledi.

Gök, TSK'dan ayrılan bazı uzman erbaşlarla birlikte Mecliste basın toplantısı düzenledi. Uzman erbaşların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde en çok risk üstlenen lider personel konumunda olduklarını belirten Gök, ancak bu personelin 45 yaşından sonra sözleşmelerinin yenilenmediğini, TSK'dan ilişiklerinin kesildiğini ifade etti.

Gök, bu durumdaki uzman erbaşların emekli olamadıklarını, kendi istekleriyle ayrıldıklarında da kanunda yeri olmasına rağmen, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için yaptıkları başvurulardan olumlu yanıt alamadıklarını dile getirdi. Gök, uzman erbaşların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Levent Gök, Altındağ Belediyesi'nin, Hamamönü semtinde bir süre önce restorasyon çalışması yaptığını, restorasyon sonrasında söz konusu bölgedeki gayrimenkullerin değerinin ciddi oranda arttığını söyledi.

Bir tapu kaydı gösteren Gök, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, restorasyon çalışması öncesinde, Altındağ Belediyesi'nde bir şube şefine vekalet vererek, 29 Nisan 2009 tarihinde buradan 2 gayrimenkul satın aldığını iddia etti. Söz konusu gayrimenkullerin değerinin şimdi yüksek fiyatlarla ifade edildiğini savunan Gök, bunu da etik bulmadıklarını, Kılıç'ın kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.


AA

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs