En Sıcak Konular

Türkiye onlar için tek yürek

16 Mart 2012 11:37 tsi
Suriye’de yaşanan trajediyi Türk ve dünya kamuoyunun gözleri önüne sermek için gittikleri katliam bölgesinde kaybolan gazeteci arkadaşlarımız için MHP, BDP ve CHP’de harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı, Suriye Büyükelçiliği ve Konsolosluğu önü

Suriye’de yaşanan vahşeti Türkiye ve Dünyaya duyurmak amacıyla 5 Mart tarihinde Suriye’ye giden ve kendilerinden bir haftadır haber alınamayan Milat gazetesi yazarı ve Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun için MHP, BDP ve CHP’de Suriye ile temasa geçti. Dışişleri Bakanlığı, Suriye Büyükelçiliği ve Konsolosluğu önünde eylemler ise sürüyor.

Konu hakkında gazetemize konuşan MHP Grup Başkanvekili Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, “Konu hakkında kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Kardeşlerimiz için Suriye ile temas halindeyiz. Gerek resmi yetkililer gerekse yerel kaynaklarla görüşmelerimiz devam ediyor. Kardeşlerimizin canlarından endişe ediyoruz. Ama Türkiye güçlü bir ülkedir. Devletimiz onları koruyacak ve kollayacaktır. Bu hepimizin meselesidir ve birlikte gayret göstermeliyiz” dedi.

İyi haberler bekliyoruz

“Gazetecilik görevleri yapmak için cesurca bölgeye giden 2 vatandaşımızın yerlerini tespit etmek için yoğun bir gayret içindeyiz” diyen Şandır, “Çocuklarımızı tez zamanda huzur ortamı olmayan bölgeden çıkartmayı ve ailelerine kavuşturmayı umut ediyoruz. Sağ salim görevlerinin başına dönmeleri için hepimiz dua etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Elimizden geleni yapıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, konuyu yakından takip ettiklerini ve arkadaşlarımızdan haber alabilmek için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. “Gazeteci tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme hakkına sahiptir” diyen Tanrıkulu, “2 yurttaşımız bu görevlerini yerine getirirken kaybolmuştur. 2 yurttaşımızın yaşam haklarını korumak hepimizin görevidir” dedi.

Ciddi adımlar atılmalı

Hükümetten gazeteci arkadaşlarımızın bulunması için daha ciddi çalışmalar yapmasını isteyen Tanrıkulu, “Her geçen saat kaygılarımız artıyor. Hükümet acilen çok daha ciddi adımlar atmalıdır. Suriye hükümeti de gazetecilik görevini yerine getiren iki yurttaşımızın sağ salim dönmelerini sağlamak için derhal harekete geçmelidir” diye konuştu.

Can güvenlikleri sağlanmalı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, “İki arkadaşımızın biran önce bulunmasını istiyoruz. Bu konuda tüm kurumların harekete geçmesini bekliyoruz. Baas diktatörlüğünü de gazeteci arkadaşlarımızın can güvenliğini sağlayarak, ailelerine sağ salim ulaştırmaları konusunda uyarıyoruz. Baas diktatörlüğünün özgür basının çalışmalarını engellediğini hepimiz biliyoruz. Bunu kınıyoruz. Ancak durum bugün çok daha ciddi. Bu ciddiyeti görmelerini diliyoruz” dedi.

Ankara ve İstanbul’da destek eylemleri sürüyor

Mazlum-Der, İHH, Özgür-Der, 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Anadolu Ahde Vefa Derneği, İnanç Platformu ve AKDAV gönüllüleri Suriye Büyükelçiliği ve Konsoloslukları önünde eylemlerini sürdürüyorlar. Eylemlere Suriye vatandaşları da destek verirken, Dışişleri Bakanlığı önünde de gazeteci arkadaşlarımıza destek açıklamaları sürüyor.

Turbay: Daha duyarlı olunmalı

Öte yandan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yazılı bir açıklama yaparak, “Bugün Suriye’de Esad rejimi tarafından özellikle kadın ve çocuklar üzerinden gerçekleştirilen katliam karşısında dünyanın suskunluğunu anlamak mümkün değildir. Gazeteci kardeşlerimizin bu manadaki duyarlılığını tebrik ediyor, bu muallak durumun bir an önce sona erdirilmesi ve Özköse ile Coşkun’un sağ salim olarak ülkelerine ailelerine kavuşabilmeleri için başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, tüm ulusal ve uluslar arası medya kuruluşları ile insan hakları örgütlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Bayraktutar: Güvenlikleri güvence altına alınmalı

Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar: “Gelişmeleri üzüntüyle takip ediyor, gazeteci arkadaşlarımızdan iyi haberler almayı bekliyorum. Onların can güvenliğini güvence altına almak tüm kamuoyunun görevidir. Gazeteciyi haberciliği nedeniyle hedef almak kabul edilemez bir davranıştır.”

Tektaş: Bu milli bir meseledir

Eğitim- Bir- Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş ise, “Bu milli bir meseledir. Olay ciddiyetle ele alınmalı ve gazeteci kardeşlerimiz bölgeden sağ salim çıkartılmalıdır. Suriye’de kendi halkını katleden Esad’ı uyarıyoruz; gazetecilik görevlerini fedakârca yapan kardeşlerimizin kılına bile zarar gelmesin” diye konuştu.

Olayın takipçisiyiz

Gazetemizin Genel yayın yönetmenini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “iki gazeteci kardeşimiz için üzgünüz. Bir an önce sağ sağlim ülkemize dönmlereni bekliyoru. Özköse ve Coşkun’nun durumlarını yakından takip ediyoruz. Konun takipçisiyiz” dedi.

Kaynak: Aslan Değirmenci / Milat Gazetesi



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,462 µs