En Sıcak Konular

Şahin: Kitap ve spor alışkanlığımız yok

16 Mart 2012 10:35 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu millet az kitap okuyor, az spor yapıyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu millet az kitap okuyor, az spor yapıyor. Az kitap okuduğu için algı yönetiminde yalnızca gördüğü ile iman ediyor. Bu çok tehlikeli. Bu milletin okuma alışkanlığını güçlendirmemiz lazım, aynı ölçüde spor yapma alışkanlığını da güçlendirmemiz lazım'' dedi.

Bakan Fatma Şahin ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ''Hanımlar Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezi''nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Şahin, insanların kitap okuma ve spor yapma alışkanlığını güçlendirmek gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''2011 Aile Araştırma Raporunda çıkan iki önemli sorunumuz var. Bu millet az kitap okuyor, az spor yapıyor. Az kitap okuduğu için algı yönetiminde yalnızca gördüğü ile iman ediyor. Bu çok tehlikeli. Bu milletin okuma alışkanlığını güçlendirmemiz lazım, aynı ölçüde spor yapma alışkanlığını da güçlendirmemiz lazım. Çünkü bize söylenen ve bizim de hayatımızda gördüğümüz 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunuyor.' Vücudun spor ihtiyacı, bir araya gelmek, hanımların bir araya gelerek gönül dostlukları, yeni arkadaşlıklar oluşturmak ve toplumun sağlığı buralardan (sosyal tesisler) geçiyor.''

Barınma ve gıdanın önemli olduğunu ve hayatın olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Şahin, ''Ama insan olarak kaliteli yaşama ve bu noktada yapılacak önemli işler olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalarda merkeze insanı aldık. Ekonomiyi, hukuku, demokrasiyi, kalkınmayı insan için yaptık'' diye konuştu.

Şahin, ''belediyelerin yaşama dokunduğunu, kadının yaşamına dokununca, çocuğa dokunduğu ve aileye dokununca topluma dokunduğunu'' kaydeden Şahin, değişim ve dönüşümün de bu şekilde başladığını dile getirdi.

Şahin, ''Toplumun huzuru ve barışı da buralardan geçiyor. İşte biz göçü böyle yönetiyoruz Sayın Bakanım, Mersin'e örnek olsun bu. Mersin'de de yerel kalkınma, Şahinbey'in, Şehitkamil'in, Büyükşehir'in kalkınması inşallah 2 yıl sonra sizin başkanlığınızda Mersin'de yakalanacaktır'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ''Yerel yönetimlerde milletin ve devletin malına nasıl sahip çıkıldığını, nasıl başkalarına peşkeş çekilmeden, milletten alınan vergilerin millete yansıtıldığını burada en güzel örneğiyle görüyoruz. Bu işin Şahinbey Belediyesi tarafından yapıldığını söylemeseler, bu tesisin İstanbul ve Ankara'da olduğuna inanırdım. Şahinbey Belediye Başkanımı ve bu işte emeği geçen herkesi kutluyorum'' diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Gaziantep'in sanayi, ekonomi, ticaret ve turizme ciddi atılımlar yaptığına vurgu yaparak, kendilerinin de bu gelişime ayak uydurarak, rutin belediyecilik dışında sosyal belediyeciliğe önem verdiğini dile getirdi.

Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden itibaren 30 tesisi hizmete sunduklarını, mevcut 42 tesisle 18 bin 200 kursiyere eğitim verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Hanımlar Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.


AA

Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs