En Sıcak Konular

Erdoğan'ın ziyaretine gölge düşürme planı

16 Mart 2012 08:39 tsi
Erdoğan'ın ziyaretine gölge düşürme planı Başbakan Tayyip Erdoğan, Köln ve Boc-hum'daki bazı programlara katılmak üzere bugün Almanya'ya gidiyor. Terör örgütü PKK'nın yanısıra bazı Alevi dernekleri ve Ermeni Merkez Konseyi, 20 bin kişiyle ziyarete gölge düşürmeye hazırlanıyor.

n'de düzenlenecek Gençlik Çalıştayı'nda konuşacak olan Başbakan, buradan, Steiger Award Ödülü'nü almak için Bochum'a geçecek. Birlikte yaşam, hoşgörü ve insanî değerler çerçevesinde verilen ödülü, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder takdim edecek. Ancak, Erdoğan'ın ödüle layık olmadığını bahane eden terör örgütü PKK'nın yanısıra bazı Alevi dernekleri ve Ermeni Merkez Konseyi, 20 bin kişiyle ziyarete gölge düşürmeye hazırlanıyor. Zaman'ın haberine göre; Alevi cemaati sözcüsü Ali Doğan, Almanya'nın farklı bölgelerinden katılım için 300 otobüs kiralandığını doğrularken, polis de güvenlik önlemlerini artırdı. Törenin organizatörü Sascha Hellen ise ödülün kesinlikle verileceğinin altını çizdi.

Başbakan Erdoğan, birlikte yaşam, hoşgörü ve insani değerler çerçevesinde verilen Steiger Award Ödülü'nü yarın Bochum'da düzenlenecek törende alacak. Başbakan'ın, ödülü alacağı saatlerde 20 bin kişinin katılacağı mitingle protesto edileceği belirtiliyor. Mitingi terör örgütü PKK, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Ermeni Merkez Konseyi düzenleyecek.

Eylemi doğrulayan Alevi Cemaati Sözcüsü Ali Doğan, Almanya'nın farklı bölgelerinden protestoya katılması için 300 otobüs kiralandığını söyledi.

AABF'nin yeni seçilen Genel Başkanı Hüseyin Mat da, Başbakan Erdoğan'ın sadece Aleviler ile değil, Türkiye'de tüm farklı inanç, etnik ve kültürel kimliklerle kavgalı olduğunu öne sürdü. AKP iktidarı boyunca farklılıklara hoşgörüyle yaklaşılmadığını iddia eden Mat, Avrupa'da bu ödülü hak edecek en son ismin Erdoğan olduğunu savundu. Protesto hazırlığının 260 Alevi Kültür Merkezi ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Mat, Avrupa'nın her şehrinden otobüsler kaldırılacağını bildirdi. Mat, "Geçtiğimiz seçim döneminde Aleviler ile AKP hükümeti arasında başlayan gerilim Türkiye'de Sivas Katliamı Davası'nın zamanaşımı kararıyla zirveye tırmandı. Başbakan 'tolerans ve insani değerleri ön planda tutmak' alanında verilecek olan ödülü almaya geldiği dakikalarda Bochum'da bir protesto mitingi düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ödül törenini organize eden Sascha Hellen ise ödülün kesinlikle verileceğinin altını çizdi. Hellen, "Başbakan Erdoğan'a verilecek ödül 50 yıllık Türk Alman dostluğuna dayanıyor. Erdoğan'ın Türkiye'de yaptığı demokratikleşme süreci ile ilgili önemli değişiklikler ve politik başarısının büyük rolü olduğu gibi bu ödül iç ve dış politika ile değerlendirilemez." şeklinde konuştu.

Steiger Awards ödülü, 2005 yılından beri, maden isçilerini temsilen Hellen Medien Projekte GmbH tarafından, insani değerler, hoşgörü, medya, spor ve sanat alanlarında veriliyor. Bu yıl Başbakan Erdoğan'ın "Avrupa" dalında layık görüldüğü ödül daha önce şu isimlere verildi: Jean-Claude Juncker-2006, Hans Dietrich Genscher-2007, Edmund Stoiber-2008, Romano Prodi ve Aleksander Kwasniewski-2009, Boris Tadic-2010, Jose Manuel Barroso-2011.



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs