En Sıcak Konular

PKK'ya bomba darbesi

16 Mart 2012 08:06 tsi
PKK'ya bomba darbesi İstanbul’da nevruzu kana bulamaya hazırlanan terör örgütünün bomba timi çökertildi.

PKK’nın “Öz Savunma Birlikleri” Türkiye sorumlusu da yakalandı. İstanbul büyük bir felaketin eşiğinden döndü. 260 polisle gerçekleştirilen son operasyonda 23 bombalama önlendi. Gözaltına alınan 11 kişinin Murat Karayılan’dan talimat alan ‘çok özel bombalama timi’ olduğu belirlendi. Yakalanmasalardı X-Ray’den bile geçen ‘yeni sistem’ patlayıcılarla Nevruz’u kana bulayacaklardı.

İstanbul’da terör örgütüne yönelik son operasyon büyük bir faciayı önledi. Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’daki operasyonda terör örgütü PKK’nın ’Öz Savunma Birlikleri’ Türkiye Sorumlusu S.E. ve 11 adamı yakalandı. Zanlıların hücre evlerinde yapılan aramalarda 23 ayrı patlama eylemini gerçekleştirebilecek 13 kilo gram bomba ve ateşleme sistemleri ele geçirildi. Çoğunluğu üniversite mezunu ya da terk olan hücre timinin, X-Ray’de dahi fark edilmeyen, sigara izmaritlerine, kibrit kutularına ve UHU yapıştırıcı kutularına bomba düzenekleri hazırladıkları belirlendi. Bu çok özel bomba düzenekleriyle Nevruz kalabalığının içerisinde eylem düzenlemeyi planladıkları öğrenildi. Örgütün son yazışmalarında halkın da örgütün hedefinde olduğuna yönelik talimatlar verdiği bildirildi.

ÇOK ÖZEL BİR EKİP

1 Mart’ta Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik saldırının yapıldığı gün Şişli ve Bağcılar’daki iki markette de bombalı eylem düzenlendi. Yapılan incelemede, olayda kullanılan bomba ve düzeneğin özel yapım bir sistem olduğu belirlendi. Parmak izi taramalarında bombacıların kimlik bilgileri tespit edildi. Bomba timinin Murat Karayılan’dan talimat alan örgütün Öz Savunma Birlikleri Türkiye sorumlusu olan S.E. ve onun yetiştirdiği çok özel bir ekip olduğu belirlendi.
 
X-RAY CİHAZINDAN GEÇEBİLİYOR

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 260 polisle Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 16 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonda, aralarında PKK’nın Öz Savunma Birlikleri Türkiye Sorumlusu olan S.E. ve 11 kişi gözaltına alındı. Market bombalamalarında kullanılan bomba parçaları üzerinden alınan parmak izlerinin bu özel tim üyelerine ait olduğu tespit edildi. Zanlıların evlerinde ve gizlendikleri yerlerde yapılan aramalarda küçük bir cephanelik çıktı. 13 kilo 43 gram A4 karışımlı özel patlayıcı madde, 6 adet parça tesiri oluşturması için özel olarak yapılmış bomba kabı, 23 adet sigara ve plastik kalem içerisine gizlenmiş fünye, çocuk bezi içerisine gizlenmiş patlayıcı madde, yapıştırıcı kutusu içerisine gizlenmiş patlayıcı madde, 3 cep telefonu ile hazırlanmış bomba düzeneği, 10 bomba düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış cep telefonu, 9 SIM kartı, bomba yapımında kullanılan araç ve gereçler, 2 tabanca, 10 fişek, 2 adet şarjör, 1 el telsizi, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

BİR İZMARİT OTOMOBİLİ HAVAYA UÇURUYOR

Bomba imha uzmanı polis ekipleri, ele geçirilen bombaların İstanbul’da ilk defa yakalandığını tespit ederek, sigara izmariti, kibrit kutusu ve uhu içerisine yerleştirilen plastik patlayıcı düzeneklerinin X-Ray cihazlarını rahatlıkla atlattığını, rahatlıkla uçak ve kalabalık ortamlara çok kolay sokulabileceğini belirtti. Ayrıca bir sigara izmaritinin 1 otomobili havaya uçurmaya yettiği tespit edildi.
 
KANLI TALİMAT KARAYILAN'DAN
 
Yakalanan PKK Öz Savunma Birlikleri’nin Türkiye Sorumlusu olan S.E.’nin İstanbul başta olmak üzere tüm illerde yapılacak olan Nevruz kutlamaları sırasında ve öncesinde kanlı eylem yapma talimatı aldığı belirlendi. Eylem talimatlarının S.E.’ye Kandil’den örgütün sözde lideri Murat Karayılan tarafından verildiği öğrenildi.
 
bugün


Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs