En Sıcak Konular

Hacker işletim sistemi

15 Mart 2012 22:16 tsi
Anonymous'a bağlı bir yazılım ekibi, “eğitim amaçlı” olduğunu ileri sürdüğü Linux temelli işletim sistemini hayata geçirdi.

Anonymous'a bağlı bir yazılım ekibi, “eğitim amaçlı” olduğunu ileri sürdüğü Linux temelli işletim sistemini hayata geçirdi. Grubun diğer üyeleri ise Twitter üzerinden işletim sisteminin Truva atı virüsü içerdiği uyarısında bulundu ve sisteme kefil olmayacaklarını belirtti.

Anonymous OS Live adındaki işletim sistemi, Sourceforge sitesinden bedava indirilebiliyor. Sitede yayımlanan bir açıklamaya göre, Linux’un Ubuntu versiyonuna dayanan işletim sistemi, “eğitim amaçlı” ve aynı zamanda “internet sitelerinin güvenliğini kontrol etmek için” kullanılabiliyor.

İşletim sistemini yazan yazılım ekibi, bir Tumblr sayfası hazırlayarak, Anonymous OS live hakkındaki gelişmeleri ve güncellemeleri sunmaya başladı. Yazılım ekibi, işletim sisteminin şu ana kadar beş bin civarında indirildiğini açıkladı.

ARKASINDA KİM VAR?
Anonymous OS’nin arkasında kimin olduğu kesin olarak bilinmiyor. Bazı analistler, merkezi bir hiyerarşi sistemi bulunmayan Anonymous küresel siber korsanlık grubunda ayrı bir grubun çıktığını ve kendi işletim sistemlerini hayata geçirmiş olabileceklerini ifade etti. Kısaca, işletim sisteminin, Anonymous grubunun tüm üyeleri tarafından benimsenip benimsenmediği kesin değil.
Bu iddiaların üzerine, Anonymous’un bugün Twitter’dan attığı bir mesaj iyice kafaları karıştırdı. Tweet’de, “Anonymous OS’yi kullanmayın. Bu işletim sistemi hakkında hiçbir şey bilmiyoruz ve kefil olamayız” ifadesi kullanıldı.

Bugün @Anonops adlı kullanıcının attığı bir diğer tweet’de ise “işletim sisteminin sahte olduğu ve truva atlarıyla kaynadığı” uyarısı yapıldı.

“UYARILARA KULAK ASMAYIN”
Twitter üzerinden yapılan uyarıların ardından, işletim sisteminin arkasında olan Anonymous üyeleri, endişleri gidermeye yönelik açıklamalar yaptı. Twitter’dan yayımlanan bir mesajda, “Linux ve açık kaynak dünyasındaki herkes, işletim sisteminde bir virüs yok... Eğer Anonymous OS’nin truva atlarıyla dolu olduğuna veya siber korsanlar ile kanun güçlerine arka kapı sağladığına inanıyorsanız, lütfen indirmeyin! Ancak Linux’un tehlikeli ve truva atı bulundurduğu yönünde dünyayı kandırmayın” denildi.

Bu haber 1,425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,641 µs