En Sıcak Konular

'Oyumuz otistik çocuklara destek veren partiye’

26 Haziran 2007 17:26 tsi
Otistik çocukların aileleri AK Parti, CHP ve MHP genel merkezlerini ziyaret ederek “Çocuklarımıza hafta 40 saat ücretsiz eğitim sağlayacak siyasi partinin arkasındayız” dediler.

Yurdun çeşitli yerlerinden Ankara’ya gelen otistik çocukların aileleri, çocuklarıyla birlikte siyasi parti genel merkezleri ziyaret ederek, taleplerini dile getirdiler, otizm tedavisi vaat eden partiye oy vereceklerini açıkladılar. 

Adana Otizm Derneği Başkanı Avukat İkbal Özlem Arıoğlu başkanlığında Ankara’ya gelen heyet, AK Parti, CHP ve MHP genel merkezlerini ziyaret etti. Avukat Arıoğlu, ziyaretleri öncesinde yaptığı açıklamada “amaçlarının otistik çocukların ailelerinin sorunlarının çözümü için adım atmak olduğunu” belirterek, “Çocuklarımıza haftada 40 saat ücretsiz okul gibi eğitim sağlayacak siyasi partinin arkasında olacağız” dedi. Heyet daha sonra, hazırladıkları bildiriyi vermek üzere AK Parti, CHP ve MHP genel merkezlerine gitti.

“YALNIZ VE ÇARESİZ KALDIK”

Seçim çalışmaları nedeniyle şehir dışında bulundukları için parti yetkilileriyle görüşemeyen heyet, hazırladıkları bildiriyi bıraktılar. Arıoğlu, otistik çocukların ailelerinin yalnız ve çaresiz bırakıldıklarını, çocukların tedavileri ve eğitimleri için yeterli destek sağlanmadığını söyledi. Anayasa’da “fırsat eşitliği” ilkesinin yer aldığını hatırlatan Arıoğlu, otistik çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerinin de bu ilkeye uygun hale getirilmesini istedi. Arıoğlu, İzmir Sabaat Akşıray Merkezi gibi otistik bireylere yönelik merkezlerin açılması için talepte bulunduklarını belirterek, bu merkezlerde özel ve kaynaştırma eğitimi sağlandığını anlattı.

OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN NE İSTİYORLAR?

Heyetin, partilere sunduğu bildiride yer alan talepler şöyle:
“Otizm tedavi merkezleri kurulmasını istiyoruz. Bu merkezler, hastaneler veya üniversiteler bünyesinde kurulabilir. Buralarda her türlü tahliller yapılabilir. Ayrıca, bu çocukların vücutlarında ağır metal zehirlenmesi mevcuttur. Bunlar için hiberbarik oksijen tedavi merkezleri açılabilir. Çünkü Türkiye’de bu çocukların sadece psikiyatrik tedavileri yapılıyor ve bu da sadece ilaçla oluyor. Bütün bu taleplerimizi şimdiden dile getiriyoruz. Çocuklarımıza haftada 40 saat ücretsiz okul gibi eğitim sağlayacak siyasi partinin arkasında olacağız.”

ntv



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,774 µs