En Sıcak Konular

CHP'li Binnaz Toprak'tan ilginç öneri

15 Mart 2012 15:41 tsi
CHP Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz davasında, ‘çocuğun isteyerek ilişkiye girdiği’ söylenip sanıklara ceza verilmiyorsa, ‘reşitlik yaşının da 13’e indirilmesi’ gerektiğini savundu.

Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen 'Yüz Yüze' söyleşilerinin konukları CHP Milletvekili ve siyaset bilimci Prof. Dr. Binnaz Toprak ile Gazeteci Yazar Zeynep Oral, 'Günümüz Toplumunda Kadın ve Şiddet' konusundaki görüşlerini paylaşarak, ülkemizde yaşanan sorunlar hakkında görüşlerini paylaştı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda yapılan söyleşinin oturum başkanlığını, kadına şiddet ve tacizle ilgili birçok yayını bulunan UÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Aytaç yaptı.

Kadına, sadece erkeğin değil, kadınların da şiddet uygulayabildiğini söyleyen Zeynep Oral, eski başbakanlardan Tansu Çiller ile İngiltere eski başbakanlarından Margaret Thatcher’ı örnek göstererek, “Bunlar kadın olduğu halde kadınlar için bir şey yapmamışlardır. Bu nedenle benim gözümde erkek politikacıdırlar.” diye konuştu.

Oral, kadını yoksulluğa mahkûm etmenin de bir şiddet olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, istatistiklere göre 8 yılda kadının işgücüne katılmasının yüzde 10 oranında gerilediğini belirtirken, “Kadınlarımız yoksullaşıyor, yoksulluk kadınlaşıyor.” şeklinde konuştu.

"REŞİTLİK YAŞI DA 13’E İNDİRİLSİN"

CHP Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak ise panele katılan erkek öğrencilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kadın hakları konusunda yasalar bulunsa bile, bazen bunun işe yaramadığını örneklerle anlattı ve önemli olanın toplumda kadın ve erkeğe verilen roller olduğunu söyledi. Toprak, 8 yıllık kesintisiz eğitimin başarılı bir proje olduğunu, bundan vazgeçilmesiyle en çok yoksul aile çocuklarının ve engellilerin olumsuz etkileneceğini belirtti. Prof. Toprak, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz davasında, “çocuğun isteyerek ilişkiye girdiği” söylenip sanıklara ceza verilmiyorsa, “reşitlik yaşının da 13’e indirilmesi” gerektiğini savundu.

ORAL: KUPALARI BEĞENDİ

Panelin sonunda, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gül Ece Soyutemiz, günün anısına çini desenli kupalar hediye etti.

Hediyeler için özellikle teşekkür etmek istediğini belirten Zeynep Oral, “Bu hediyeleri kim seçtiyse tebrik ederim. Ne kadar güzel, hem de işlevsel kupalar. Her gittiğimiz yerde plaket veriyorlar ama gazetede ve evde artık plaket koyacak yer kalmamıştı. Bu düşünceli yaklaşımından dolayı Uludağ Üniversitesi’ne çok teşekkür ederim.” dedi.

CİHAN

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs