En Sıcak Konular

Devlet 10 taksitle 2B arazisi satacak!

15 Mart 2012 15:24 tsi
Komisyondan 8 maddesi geçen 2B arazilerinin satışını öngeren yasa tasarısına göre 5 yılda 10 eşit taksitle ödenecek tutardan faiz alınmayacak. Rayiç bedel % 50’ye indi.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen ve orman özelliğini yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının ilk 8 maddesi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndan geçti.

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit Başkanlığı’nda toplanan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, alt komisyondan gelen raporu ele aldı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı toplantıda 15 maddelik teklifin 8 maddesi kabul edildi. Komisyondan geçen maddelerle söz konusu alanların satışı kolaylaştırıldı.

Buna göre, ilk tasarıda yüzde 70 olan ödenecek rayiç bedel yüzde 50’ye çekilirken, taksit sayısı 10’a yükseltildi. 5 yıl içinde 10 eşit taksitle ödenecek tutardan faiz de alınmayacak. Peşin ödemede ise satış bedeli üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak. Peşin tutar, idare tarafından yapılan tebligat tarihinden en geç 3 ay içinde ödenecek. Böylece, devletin 2B arazilerinden beklediği 26 milyar TL’lik gelir, yüzde 20 oranında azalacak. Satış işlemleri, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç 6 ay içinde sonuçlandırılacak. Tasarı kanunlaşıp yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listeleri veya kadastro tutanakları kapsamında kalan taşınmazların satış işlemleri, 1 Mayıs 2010’dan itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılacak. Tasarının 6 maddesi, içme ve kullanma suyu havzalarında maksimum su seviyesinden itibaren 300 metrelik bant içerisinde kalan yerlerin hak sahiplerine satılmasının da önüne geçiyor.

Star

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs