En Sıcak Konular

HYP de seçim bildirgesini açıkladı

26 Haziran 2007 16:57 tsi
Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye'yi Türkiye'den yöneteceğiz'' başlıklı seçim beyannamesini açıkladı.

Öztürk, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye'yi Türkiye'den yöneteceğiz'' başlıklı seçim beyannamesini açıkladı.

HYP'nin ''Anadolu hümanizmine bağlı, dalları çağdaş insanlık değerlerine uzanmış ve Türkiye Cumhuriyeti anayasasının ikinci maddesinde ifade edilen hedeflere yönelik sosyal demokrasiyi esas almış bir siyasi parti kimliği taşıdığını'' belirten Öztürk, Türkiye'de ''Müslümanlık'' ve ''Laiklik''in yapay kavga olarak dış güçler tarafından kullanılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Öztürk, şunları söyledi:

''Hazreti Muhammed mirasıyla Mustafa Kemal mirası arasında hiçbir çelişme ve çatışma yoktur. Türkiye'nin bütün sıkıntılarının bir biçimde bağlantılı olduğu temel problemi Hristiyan güç odakları tarafından yaratılıp içerideki siyaset dinciliği tarafından takip edilen İslam-laiklik yapay kavgasıdır. Bu yapay kavganın bir hıyanet ürünü olduğu, hiçbir dinsel ve bilimsel dayanağının bulunmadığı milletimize anlatılacak ve gereği yapılacaktır.''

İktidarda söz sahibi olmaları halinde milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'yi örtülü bir sömürgeye dönüştüren, Türk tarım ve hayvancılığını çökerten, KOBİ'leri ayakta duramaz hale getirip Türk sanayini güçsüzleştiren, Türkiye'yi ithalat cennetine döndüren, 10 yıllık süre içinde Türkiye'ye 220 milyar dolar zarar veren, diğer ülkelerle serbest ticaret anlaşması yapmamazı engelleyen Gümrük Birliği Anlaşması'nı da askıya alacağız.''

Hukuk sistemini de yeniden ele alacaklarını belirten Öztürk, ''Milletimiz bize vekalet verirse idam cezasını yeniden ve kapsamını genişleterek yürürlüğe koyacağız. Devre dışı bırakılan Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nu kapsamını genişleterek geri getireceğiz. Milli Güvenlik Kurulu'nu (MGK) eski etkinliğine süratle kavuşturacağız'' diye konuştu.

''Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye'de sadece bir mezhebe ait olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu'' belirten Öztürk, bu kurumun ıslah edileceğini, Alevi toplumunun diyanet bütçesinden pay almasının sağlanacağını söyledi.

Öztürk, öğretmen, polis ve yargı mensuplarının maaşlarına yüzde 30 zam yapacaklarını bildirdi.

Daha sonra, partisinin İstanbul milletvekili adaylarını tanıtan Öztürk, İstanbul'da aday listelerini bir erkek, bir kadın olmak üzere hazırladıklarını kaydetti.

gerçekgündem



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,576 µs