En Sıcak Konular

'Babam isteseydi Cumhurbaşkanı olurdu'

15 Mart 2012 12:50 tsi
Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Afyonkarahisar'da Erbakan'ı Anma ve Anlama Etkinliklerine katıldı.

Yasemin Düğün Salonu'nda Saadet Partililerle bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Erbakan, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ı anlattı. Yasemin Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya partililerin 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla giren Fatih Erbakan, Afyonkarahisar'da sevgi gösterileriyle karşılandı. Konuşmasında Afyonkarahisar'ın önemine vurgu yapan Erbakan, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Merhum Milli Görüş Lideri Erbakan'ı anlatan kısa tanıtım filmiyle başlayan toplantıda konuşan Fatih Erbakan, hayat iman ve cihat sözlerinin Necmettin Erbakan'ın bütün bir hayatını özetleyen bütün davranışlarını bütün eylemlerini özetleyen bir söz olduğunu ifade ederek, "Bizlere ve bütün İslam alemindeki kardeşlerimize İslam'ın aslının, özünün, Cenab-ı Allah'ın yolunda mücadele etmek olduğunu, bütün insanlığın saadet ve selametini sağlamak için canla başla mücadele etmek olduğunu öğretti. Namaz dinin direğidir, cihat ise dinin zirvesidir gerçeğini bizlere öğretti" dedi. Erbakan'ın son derece yüksek düzeyde edep ve tevazu sahibi olduğunu anlatan Fatih Erbakan, şu ifadelere yer verdi:

"Merhum liderimiz, evladı yaşındaki insanları mutlaka ayakta karşılar yaşamının son döneminde son derece rahatsız olmasına rağmen evladı yaşındaki kimseleri giderlerken mutlaka büronun kapısına kadar uğurlardı. Hiçbir zaman aile ortamında dahi bizler evlatları olmamıza rağmen bacak bacak üzerine attığını bir kez bile görmedim. Ne ben gördüm ne de ablalarım gördü. Böylesine büyük bir edep timsali bir insandan bahsediyoruz. Gerçekten de sahabe ahlakını yaşayan büyük bir insandan bahsediyoruz."

TOP OYNAMAK İÇİN AĞACI KESECEKLERDİ BABASI ENGEL OLDU

Merhum Erbakan ile yaşadığı bir anısını anlatan oğul Erbakan, şöyle konuştu:

"Bizim Altınoluk'taki yazlık evimiz bildiğiniz gibi bahçe içerisinde bir ev. Ben 11-12 yaşlarında iken bahçede top oynamak için bir alan vardı. Bahçenin diğer yerleri sık ağaçlarla kaplı olduğu için boş düz bir alan bulabilmek çok zor. Orada maç yapacağız ama bu alanın tam ortasında özel olarak yerleştirilmiş gibi küçük bir elma ağacı var. Biz burada ne zaman arkadaşlarla top oynamak istesek, top bu ağaca çarpıyor ve bir türlü maç yapamıyorduk. Bunun üzerine biz de arkadaşlarımızla bu ağacı gözümüze kestirdik. Bunu bir gece operasyon yaparak keseceğiz. Sabah kalktığında herkes elma ağacını yok olmuş olarak görecek. Bizler bunu planlarken bu bir şekilde rahmet babamın kulağına gitmiş. Bunu duyar duymaz büyük bir suça teşebbüs etmişiz gibi bizi azarladı ve çok sert bir şekilde uyardı. Dedi ki, 'Sakın ha! Değil bir ağaç, bir tane ağacın dalını bile kopardığınızı görmeyeceğim. O ağacı oradan sökmenize müsaade etmeyeceğim. Nerede top oynarsanız oynayın.' Bu örneği şu nedenle veriyorum, George Bush'a bakın.

Irak'ta 1 milyon masum insanı gözünü bile kırpmadan öldürebilen bir insan, diğer tarafta bir tane küçücük elma ağacının bile yerinden kopartılmasına müsaade etmeyen bir insan. İşte bizim medeniyetim işte bizim anlayışımız, işte bizim inancımız işte milli görüş budur."

"ERBAKAN TAVİZ VERSEYDİ ÖMÜR BOYU BAŞBAKAN ÖMÜR BOYU CUMHURBAŞKANI OLURDU"

Erbakan'ın mevkii, koltuk, başbakanlık peşinde olmadığını anlatan Fatih Erbakan, eğer bu tür istekler peşinde olsaydı bugün ömür boyu cumhurbaşkanı, ömür boyu başbakan olabileceğini söyledi. Merhum Erbakan'ın sahip olduğu değerlerden hiçbir zaman taviz vermediğini dile getiren Erbakan, "Merhum liderimiz bütün hayatı boyunca dünyayı değil daima ahireti tercih etti. Parayı koltuğu şöhreti değil, ecri ve sevabı tercih etti. Bütün bir hayatı boyunca bir elime güneşi bir elime de ayı koysanız yine de davamdan dönmem şuuru ile hareket etti" şeklinde konuştu.

"BU NASIL BİR BM?"
Birleşmiş Milletler'in (BM) aldığı kararlara tepki gösteren Erbakan, "Bu nasıl bir BM ise habire Müslüman ülkelerin aleyhine karar veriyor. İran'a ambargo, Suriye'ye ambargo, Libya'ya ambargo, Sudan'a ambargo, habire Müslüman ülkelerin aleyhine karar. Bu nasıl bir BM ise Gazze'de, Filistin'de dünyanın en büyük suçlarını işleyen İsrail aleyhinde bir tane bile karar alınmıyor. İsrail aleyhinde alınan kararların hepsi Amerika tarafından veto edilecek, öbür taraftan Müslüman ülkelere veto ve cezalandırma kararı vereceksin. Öyle yağma yok. İnşallah Milli Görüş yeni bir dünya kurduğu zaman suç işleyen, katliam yapan Amerikan başkanı da olsa İsrail de olsa cezasını çekecek."

"OBAMA VE SARKOZY BAŞÖRTÜLERLE SELAM DURACAK"
İkinci Yalta Konferansı yapıldığında yeni büyük Türkiye kurulduğunda yeni bir dünya kurulduğunda Obama ile Sarkozy'nin başörtülülere ve Müslümanlara selam duracağını söyleyen Erbakan, "İnşallah o günleri göreceğiz. İnşallah Cenab-ı Allah o günleri dünya gözü ile görmeyi o büyük zaferleri yaşamayı bizlere nasip etsin. Merhum liderimizin gösterdiği hedeflere ulaşmayı bizlere nasip etsin" dedi.

"USTALIK DÖNEMİZDE SÜLEYMANİYE'Yİ YAPACAĞIZ"
Milli Selamet Partisi ile çıraklık döneminin yaşandığını aktaran Erbakan, Refah-Yol hükümeti ile Selimiye'yi yaptıklarını ve kalfalık dönemini yaşadıklarını, şimdi ise üçüncü şahlanış ile Milli Görüş'ün yeninden geleceğini ve ustalık dönemini yaşayacağını belirterek, Süleymaniye'yi yapacaklarını kaydetti.

Erbakan'ın konuşmasının ardından partililer tarafından kendisine çiçek takdim edildi.



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,512 µs