En Sıcak Konular

Panetta ABD askerine güvenmedi

15 Mart 2012 12:32 tsi
Panetta ABD askerine güvenmedi ABD'li bir askerin hafta sonu Afgan köyünü basarak çoğu çocuk ve kadın 16 sivili öldürmesinin ardından bu ülkeye giden Panetta'nın ziyareti olaylı geçiyor. Panetta ile buluşan ABD'li askerlerin silahları güvenlik gerekçesiyle toplantı salonuna alınmadı

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan'ın Helmand bölgesindeki Leatherneck askeri üssünde bir çadırda 200 ABD askeriyle bir sohbet toplantısı gerçekleştirildi. Ancak toplantı öncesi Afganistan'da ABD'nin çıkarlarını korumak için savaşan askerleri bir sürpriz bekliyordu. Güvenlik gerekçesiyle askerlerin ağır makinalı tüfeklerini ve tabancalarını çadırın dışında bırakmaları istendi.

Silahların toplatıldığının ortaya çıkması sonrası açıklama yapan ABD'li subay Mark Gurganus, toplantıya katılan Afgan askerlerin silahlarının alındığını ve ayrım yapılmadığını göstermek için ABD'li askerlerden de aynı şeyin istendiğini söyledi.

Amerikan New York Times gazetesine konuşan Gurganus, bu kararın ABD'li askerin yaptığı katliamla bir bağlantısı olmadığını iddia ederek, "Salonda dünyanın en önemli adamlarından biri bulunuyor. Bu şekilde davranmak gayet normal" dedi.

ABD SALDIRI GİRİŞİMİNİ DOĞRULADI

ABD'li bir askeri yetkili ise, dün Savunma Bakanı Leon Panetta'nın uçağının Afganistan'a inişi sırasında bir saldırı girişiminde bulunulduğunu doğruladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen askeri yetkili, Afganistan'ın güneyindeki İngiliz askeri üssünde, bir Afgan tercümanın üssün bir aracını çalarak Panetta'yı karşılamak için toplanan askerlerin üzerine sürmeye çalıştığını söyledi. Yetkili, benzin taşıyan ve büyük bir hızla yol alan aracın bir çukura düşerek alev aldığını belirtti.

SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNAN TERCÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ

Amerikalı yetkililer, Savunma Bakanı Panetta'nın uçağının indiği pistte suikast girişiminde bulunan ve aracın alev almasından sonra ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan Afgan tercümanın da öldüğünü açıkladı.

KATLİAMCI ASKER KUVEYT'TE

Geçtiğimiz hafta sonu bulunduğu askeri üsten ayrılarak bir kilometre uzaklıktaki köyde evleri tek tek basarak 16'ı sivili öldüren ABD'li askerin ise Afganistan'dan ayrıldığı açıklandı. Askerin ilk aşamada ABD'nin Kuveyt'teki askeri üssüne götürüldüğü belirtildi. Afganistan, katliamcı ABD'li askerin yargılanması için kendilerine verilmesini talep etmişti. Ancak ABD ile Afganistan arasında imzalanan anlaşma, bu ülkede suç işleyen bir askerin yerel mahkemeler tarafından yargılanmasına izin vermiyor.

Kaynak: Ntvmsnbc



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,180 µs