En Sıcak Konular

Atatürk Havalimanı'nda 'Open Gate' dönemi başladı

15 Mart 2012 11:03 tsi
Mart ayı başı itibariyle ‘Open Gate’ (Açık Kapı) uygulamasına geçilen Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sonra Atatürk Havalimanı’nda da sabah saatleri itibariyle ‘Open Gate’ uygulamasına başlandı.

'Open Gate' uygulamasıyla birlikte yurt dışına uçacak yolcular, uçağa binmeden önce körük başları yerine pasaport kontrolünden hemen önce ortak havuzda aranacak.

Yeni uygulama Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde sabah saat 03:00'da başladı. Uygulamayla birlikte bilet-bagaj işlemlerini yaptıran yolcular pasaporttan geçiş öncesinde son güvenlik kontrolüne gelecek. Yolcular pasaport kontrolünden önce el bagajlarını x-ray cihazından geçirip ardından dedektörlü kapıdan geçiş yaparak pasaport kontrolüne girecek. Yolcular, uçağın kalkışına kadar diledikleri gibi zaman geçirebilecekler. ABD ve Kanada uçuşları hariç bütün uçuşlarda yolcular başka aramadan geçmeden uçağa binebilecek. Yetkililer bu uygulamayla, ani uçak kapı değişikliklerinde sorun yaşanmasının önüne geçileceğini belirttiler.

MAKASLAR VE ZIMBALAR BİLE TOPLATILDI

Öte yandan 'Open Gate' uygulaması öncesi alınan güvenlik komisyonu kararına göre 'Open Gate' sisteminin ardından pasaport kontrolü sonrasında bulunan mağaza ve ofislerdeki makas ve zımba gibi kesici aletlerin kullanılmasına izin verilmiyor. Ayrıca fast foodlarda bulunan çatal, bıçak gibi kesici ve delici aletler mutfak personeline zimmetlendi. Dün gece polis ekipleri pasaport sonrasında bulunan mağaza ve ofisleri gezerek konuyla ilgili personele bilgi verdi.

TRANSİT YOLCULAR VE PERSONELDE ARAMADAN GEÇECEK

İstanbul aktarmalı olarak başka ülkeye uçuş yapacak olan transit yolcular da gidiş katı arındırılmış salona girmek için dedektörlü kapı ile X-Ray'den geçecek. Yine havalimanı personeli arındırılmış salona giriş yaparken personel dedektörlü kapıyı kullanıp güvenlik arasından geçecek. 

Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs